Ion Voicu, ALDE
ALDE

Ion Valentin Voicu

În ciuda faptului că nu a împlinit încă 30 de ani (născut pe 12 februarie 1989), Ion Valentin Voicu are deja șase ani vechime în politica românească. În prezent consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului București (CGMB), din partea ALDE, Valentin Ion Voicu a fost, în perioada 2012-2016, consilier local la Primăria sectorului 3. Practic, Valentin Voicu a intrat în politică din vremea studenției, având în vedere faptul că a urmat cursurile Facultății de Controlul și Expertiza Produselor Alimentare în perioada 2009-2013.
Deși a început cu munca de jos, Voicu Ion Valentin a ajuns departe. Dacă în perioada 2007-2013 a fost lucrător comercial la McDonald`s, în prezent este consilier atât la cabinetul unui secretar de stat din Ministerul Muncii și Justiției Sociale, cât și la cabinetul unui secretar de stat din Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat. Anterior, Voicu Valentin a fost consilier la cabinetul vicepreședintelui Autorității pentru Valorificarea Activelor Statului, expert diseminare în cadrul Proiectului „Locuri de muncă pentru TINEri în București și regiunea Sud Est” – POSDRU, funcționar în cadrul Asociației Naționale pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor Strategiilor din România, dar și consilier personal la cabinetul unui secretar de stat de la Departamentul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediul de Afaceri și Turism.
Potrivit declarației de interese, în prezent Ion Voicu este președinte al Asociației „Împreună acționăm”, dar și membru al Companiei Municipale „Sport pentru toți” București SA, al Companiei Municipale Cimitire București SA, al Companiei Municipale Managementul Traficului București SA și al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Iluminat Public București. Totodată, Voicu Valentin este vicepreședinte al filialei ALDE sector 3.
Ion Valentin Voicu este căsătorit cu Denice Mihaela Iacoblev Voicu. În anul 2017, cei doi soți au contractat un credit de aproape 400.000 de lei pe 30 de ani și au cumpărat un teren de aproximativ 600 de mp situat în comuna ilfoveană Domnești, pe care au construit o casă cu suprafața de peste 200 de mp. În plus, în anul 2012, soția lui Voicu Valentin Ion a achiziționat un apartament cu suprafața de 70 de mp situat în sectorul 5 din București.
Ion Valentin Voicu și Denice Mihaela Iacoblev Voicu dețin două autoturisme – un VW Passat fabricat în anul 2005 și un Audi A4 fabricat în anul 2007.
Potrivit declarației de avere, în anul 2017, Voicu Ion Valentin a încasat 43.000 de lei în calitate de consilier în cadrul Ministerului Muncii și Justiției Sociale, aproape 900 de lei în calitate de consilier în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț si Antreprenoriat și 12.000 de lei din indemnizația de consilier general. Pe de altă parte, soția sa, de profesie medic ginecolog, angajată a spitalului din Băicoi, a câștigat 35.000 de lei. În plus, în 2018, familia Voicu a obținut circa 180.000 de lei din vânzarea unui apartament situat în Bragadiru, jud. Ilfov, dar și suma de 70.000 de lei, care le-a fost donată de mamele lor. Pe de altă parte, Denice Mihaela Iacoblev Voicu i-a donat fratelui său suma de 166.000 de lei, provenită din vânzarea apartamentului.

Related posts

Sorin Cornel Andreiana

George Dumitrescu

Dorina Luminita Banisor

Andreea Cristescu

Adrian Cristian Tudose

George Dumitrescu

Teodor Mihail Purcarea

Andreea Cristescu

Angelica Al Tawayah

Andreea Cristescu

Gheorghita Liviu Goncea

George Dumitrescu

Leave a Comment