ALDE

Metehău Andrei George

Metehău Andrei George este un politician din ALDE care și-a încercat prima dată norocul în alegeri în anul 2016. Fără niciun fel de avere, tânărul liberal-democrat era posesorului unui salariu „sigur” la stat.
Andrei George Metehău era angajat cu 37000 de lei pe an la Compania Națională Autostrăzi și Drumuri Naționale ca specialist în relații publice.
Din punct de vedere politic, în momentul candidaturii, Metehău era vice-președinte al ALDE Sector 2.
El a candidat și pe lista de consilieri locali și pe cea de consilieri generali dar a intrat numai în Consiliul Local Sector 2. Metehău era asociat în West Concept Design și Mete Concept Invest. La finele lui 2016 ALDE l-a desemnat pe proaspătul consilier local de la Sectorul 2 drept candidat pe poziție ne-eligibilă (a VII-a poziție) la Senatul României.
Veniturile tânărului politician sunt disputate de CEC Bank și Bancpost deși aceste aspecte nu apar în declarațiile sale de avere depuse la Primăria Sector 2. Metehău este vorbitor de limba rusă și a terminat liceul de informatică Benjamin Franklin din București fiind licențiat în științe politice la SNSPA.
Din punct de vedere al afacerilor lui Metehău nu-i merge strălucit. Cele două firme în care este asociat merg modest. Mete Concept Invest nu are afaceri aproape deloc, iar West Concept Design avea în 2017 o cifră de afaceri de 63000 de lei, nici măcar dublă față de salariul consilierului local ALDE.
În această din urmă firmă, Andrei George Metehău este asociat cu fratele său Cosmin Paul Metehău. Acesta din urmă este membru al consiliului de administrație de la Companiei Municipale Eco Igienizare București SA, una dintre firmele înființate de primarul Gabriela Firea pentru a pierde urma contractelor publice din București. Conform CV-ului de pe pagina Primăriei Capitalei, Cosmin Paul Metehău se califică pentru funcția de membru în CA-ul firmei de salubritate a municipalității pentru că a coordonat vânzările cărților cu amănuntul în magazinele Bibliostar SRL, pentru că a fost comisionar vamal la Novador International și director al agenției de turism Simpaturism.

Related posts

Doru Iamandi

Mircea Azar

Ion Valentin Voicu

A.M. Ionescu

Renate Weber – ALDE – De la Soros în jurul PSD-ului lui Dragnea

Marius Cosmin Fodoroiu

George Dumitrescu

Angelica Al Tawayah

Andreea Cristescu

Adrian Cristian Tudose

George Dumitrescu

Leave a Comment