Marcel Ciolacu, despre tăierea banilor alocați Bisericii: Guvernanții vor să lase în paragină sute de lăcașuri de cult

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a declarat joi că guvernanții vor să lase „în paragină” sute de lăcașuri de cult prin tăierea cu aproape 90% a banilor alocați pentru construirea și restaurarea acestora și astfel „să distrugă tot ce are legătură cu credinţa acestui neam”, scrie Digi 24.

 Ciolacu, supărat pe tăierea banilor alocați Bisericii

„Anul trecut nu ne-au lăsat nici măcar să luăm lumină în seara de Paşte! Ne-au interzis accesul în biserici. Ne-au pus credinţa la grea încercare, aruncând asupra românilor un potop de amenzi şi învrăjbind tinerii contra bătrânilor. Anul acesta continuă atacul la fibra noastră naţională. Vor să lase în paragină sute de lăcaşuri de cult, multe dintre ele aflate nu doar în patrimoniul naţional, dar şi în patrimoniul universal, prin tăierea cu 90% a investiţiilor în conservarea şi protejarea acestora”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

De asemenea, Marcel Ciolacu a adăugat că Guvernul a alocat Educaţiei cel mai mic buget din ultimii 30 de ani, a tăiat 11% de la Sănătate, iar acum guvernanţii „vor să distrugă şi tot ce are legătură cu credinţa acestui neam”.

„Nu vom permite lăsarea în paragină a patrimoniului naţional! Nu puteţi să distrugeţi credinţa, demnitatea şi tradiţiile acestui popor”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, supărat pe tăierea banilor alocați Biserici

Schimbarea Avocatului Poporului Renate Weber este respinsă de către PSD, a anunțat Marcel Ciolacu, spunând că se va opune procedurilor de revocare inițiate de liberali. Dacă partidele din coaliția de guvernare vor „forța” această revocare, PSD va sesiza Curtea Constituțională și se va adresa și socialiștilor europeni, amenință Ciolacu.

„Renate Weber e o instituţie din instituţiile statului de drept, Avocatul Poporului, CCR. Cum te apuci să ataci? E pe mandat! Categoric, dacă vor forţa schimbarea doamnei Renate Weber, o să atacăm hotărârea la Curtea Constituţională. Mă voi adresa familiei socialiştilor europeni şi nu numai pentru acest atac, până la urmă, la statul de drept”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de B1TV.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *