viorica dăncilă
viorica dăncilă

Viorica Dăncilă va lucra în cadrul Biroului Economie Verde la Banca Națională, birou în cadrul unui departament care se va ocupa de trecerea la moneda euro, a anunțat marți Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Mugur Isărescu.

Viorica Dăncilă va lucra în cadrul Biroului de Economie Verde, a precizat Adrian Vasilescu, adăugând că postul este remunerat, însă nu intră în categoria celor pentru care veniturile sunt publice.

Adrian Vasilescu a explicat criteriile care au stat la baza selectării fostului preimier Viorica Dăncilă în echipa BNR, criterii legate de activitatea de lobby: „Înainte de a fi prim ministru, a fost europarlamentar multă vreme. A fost funcționar european. Cunoaște toate căile din Uniunea Europeană. Acolo cunoaște oameni mai ales din zona verde, ecologiști, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea, cu care a schimbat vorbe. (…) La Banca Națională, pentru aceste cinci birouri se caută oameni care au uși deschise la Parlamentul European. Ăsta este lucrul cel mai important. Fără uși deschise nu facem nimic pentru țara asta”.

„Instituția asta (BNR – n.r.) nu are o memorie afectivă. Instituția asta are o memorie instituțională. Instituția asta în momentul de față are nevoie de oameni care să deschidă uși. Că au fost simpatici cu noi sau n-au fost, că au criticat Banca Națională sau n-au criticat-o, astea sunt lucruri fără nicio importanță. Important este la această oră ce uși poți să deschizi în Europa”, a spus Vasilescu referitor la Viorica Dăncilă, la Digi 24.

Și Ludovic Orban a fost întrebat marți, la Parlament, ce crede că o recomandă pe Viorica Dăncilă pentru postul de consultant al Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Ludovic Orban a răspuns zâmbind că „vocea și talentul”.

Viorica Dăncilă va ocupa la Banca Națională a României funcția de consultant pe Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde. Prima zi de lucru ar urma să fie 1 iunie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *