Premierul Florin Cîţu cere realizarea unui plan de investiții până în 2028, care să includă măsuri pentru absorbția banilor europeni care vor veni prin Planul Național de Redresare și Reziliență și din bugetul multianual al Comisiei Europene. În total, este vorba de fonduri de peste 75 de miliarde de euro.

Florin Cîțu: „România va beneficia de 76 de miliarde de euro până în 2027”

„Prioritatea mea, ca prim-ministru, și a Guvernului pe care îl conduc este realizarea unui plan de investiții până în 2028, care să includă măsuri pentru pregătirea punerii în practică a acestor proiecte de dezvoltare.România va beneficia de 76 de miliarde de euro până în 2027, reprezentând sumele alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență și celelalte fonduri europene, la care se adaugă resursele naționale, respectiv cel puțin 60 de miliarde de lei anual”, a spus Florin Cîțu.

„Sunt fonduri consistente, iar economia trebuie pregătită să le atragă și să implementeze proiectele de investiții. Am discutat aceste lucruri cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României. M-am bucurat să văd interesul și implicarea oamenilor de afaceri și să constat că sunt parteneri pe care ne putem baza în ceea ce ne propunem să facem”, a declarat premierul Florin Cîțu, potrivit paginii de Facebook a Guvernului.

Florin Cîțu afirmă că guvernul „va menține stabilitatea fiscală, va pune în practică reforme structurale amânate de mulți ani în România și va crește anual resursele bugetare alocate investițiilor”.

„Sunt un susținător al mediului de afaceri am transmis că rezolvăm lucrurile stricate de fostele guvernări. Am spus că nu vom umbla la taxe, și asta este cea mai buna decizie. Iar planul de investiții este pe termen lung: până în 2028”, mai spune Florin Cîțu.

Premierul anunță că legislația achizițiilor publice va fi modificată, pentru grăbirea ritmului investițiilor.

„La nivelul Guvernului avem în vedere măsuri care să ducă la extinderea capacității de producție și la eliminarea blocajelor legislative în implementarea proiectelor de investiții. Pregătim modificarea legislației achizițiilor publice, simplificarea legislației privind insolvența și implementarea proiectului e-facturare, pentru eficientizarea sistemului economic și a productivități”, a mai spus Florin Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *