Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, marți, că afirmația premierului Florin Cîțu, care a spus în timpul dezbaterilor pe moțiunea de cenzură că a “tranșat alegerile din PNL”, este “total nepotrivită” și că ar fi trebuit să se concetreze pe “prezentarea rezultatelor pozitive ale guvernării”.

„Verbul a tranșa înseamnă a separa, a împărți. Mi se par total nepotrivite, ca premier care este în fața unei moțiuni de cenzură trebuie să se concentreze pe prezentarea rezultatelor pozitive ale guvernării, să combată orice argument și mai ales orice minciună și calomnie care a fost cuprinsă în moțiunea de cenzură. Nu era locul potrivit pentru a vorbi de congresul PNL și lucrul acesta îl știe toată lumea, nu trebuie să spun eu”, a declarat Ludovic Orban, întrebat cum comentează afirmația lui Florin Cîțu din plenul Parlamentului, când a spus că „alegerile din PNL au fost tranșate”, a declarat Ludovic Orban, scrie Digi 24.

Întrebat dacă afirmația premierului a fost un mesaj pentru cei nemulțumiți de guvernare din interiorul PNL, liderul PNL Ludovic Orban a răspuns că nu știe.

„Ca președinte al PNL am propus în coaliție, s-a adoptat propunerea mea ca parlamentarii din coaliție din prima moțiune de cenzură și având o susținere din partea a patru grupuri parlamemtare, am luat decizia de a fi prezenți și de a nu vota și exact cum am hotărât niciun parlamentar din coaliției nu a votat moțiunea de cenzură”, a mai spus  Ludovic Orban.

Referitor la afirmația presedintelui care a declarat astăzi că cine este președintele PNL trebuie să fie și premier, acesta a răspuns: „Știți că nu-l comentez pe domnul președitnte Iohannis. Știți în ce context am făcut declarația legată de raportul premier-președinte, președinte-premier, ca răspuns la un argument care a fost folosit de unul dintre cei care îl susțin pe Florin Cîțu. Evident, Guvernul este învestit de Parlament. Evident că pentru a fi învestit un Guvern este nevoie de o majoritate parlamentară”, a declarat Ludovic Orban,

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *