florin roman

Plenul reunit al Parlamentului, convocat de preşedinţii Camerei Deputaţilor și Senatului, Ludovic Orban și Anca Dragu, la ora 16.00, pentru citirea moţiunii de cenzură iniţiată de USR PLUS şi AUR împotriva Guvernului Cîțu, a început cu un scandal uriaș.

Deputatul PNL Florin Roman s-a ținut cu mâinile de microfon, în timp ce chestorii trăgeau scaunul de sub el, în încercarea de a conduce ședința plenului reunit.

Liderul deputaţilor AUR, George Simion, a propus ca plenul comun pentru dezbaterea şi votul pe moţiunea de cenzură să aibă loc marţi, 14 septembrie.

„Luând act de citirea moţiunii, în temeiul articolului 113, alineatul 3, din Constituţie, care spune că moţiunea de cenzură se dezbate după trei zile de la data când a fost prezentată în şedinţă comună a celor două Camere, solicit celor doi preşedinţi ai celor două Camere să convoace şedinţa comună a celor două Camere ale Parlamentului marţi, 14 septembrie, ora 16,00, cu un singur punct pe ordinea de zi – dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură”, a spus Simion, în plenul comun.

Deputatul PNL Florin Roman a deschis ședința cu propunerea votării ordinii de zi, însă Ionuț Moșteanu, de la USR PLUS, a citit regulamentul, susținând că, în lipsa lui Ludovic Orban, ședința trebuie condusă de Anca Dragu, președinta Senatului, și nu de Florin Roman, care este vicepreședinte la Camera Deputaților.

Florin Roman a refuzat să cedeze microfonul și a continuat să ceară vot pe ordinea de zi, deși au venit chestorii și chiar au tras scaunul de sub el.

Florin Roman a continuat să vobească din picioare, ținându-se la propriu de microfon să nu fie îndepărtat de chestori, cerând votul pe ordinea de zi.

Toată scena s-a desfășurat în timp ce George Simion, liderul AUR, transmitea totul live pe Facebook.

Deputatul Florin Roman (PNL) spune că inițiatorii moțiunii de cenzură sunt cei care nu au respectat procedurile constituționale.

„I-am urmărit argumentația constituțională. Dacă ați fi respectat toți pașii, nu am fi fost aici. Nu am înțeles de ce ați pus umărul pentru dărâmarea guvernului. Cred că esențial este să avem stabilitate”, afirmă Roman.

„Asistăm la nașterea actului de naștere a USL 2.0”, a comentat Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS.

Reprezentanții AUR au spus că se vor adresa CCR.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *