Ioana Mihăilă va continua proiectele începute de Vlad Voiculescu
Ioana Mihăilă va continua proiectele începute de Vlad Voiculescu

Fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă (USR) susţine că în timp ce premierul demis Florin Cîţu „se joacă de-a «rotativa» cu PSD”, Ministerul Sănătăţii nu are bani pentru salariile din decembrie ale medicilor, care sunt „eroii acestui război cu un virus perfid”.

„Ei ne tratează, ei salvează vieţi. De ce nu-ţi pasă de ei, Florin Cîţu?”, arată Ioana Mihăilă.

„Florin Cîţu bate record după record şi lasă medicii din România fără bani de salarii. În vara acestui an lăsa personalul din centrele de vaccinare neplătit cu lunile. Promitea că la rectificare vor fi bani. Acum, ministrul interimar Cseke Attila trage si el semnalul de alarmă. Şi spune clar că fără o nouă rectificare nu se vor plăti salariile a zeci de mii de medici în decembrie”, afirmă Ioana Mihăilă, joi, într-o postare pe Facebook.

Ea adaugă că medicii sunt „eroii acestui război” cu virusul SARS-CoV-2.

„Iar Florin Cîţu se joacă de-a «rotativa» cu PSD. Medicii sunt eroii acestui război cu un virus perfid. Ei ne tratează, ei salvează vieţi. De ce nu-ţi pasă de ei, Florin Cîţu?”, conchide Ioana Mihăilă.

La începutul lunii septembrie, fostul ministru al sănătăţii Ioana Mihăilă susţinea că i-a transmis premierului Cîţu încă de la sfârşitul lunii aprilie că „nu sunt suficienți banii pentru salarii, pentru programe de sănătate, pentru acțiuni prioritare, pentru plata personalului din centrele de vaccinare”

„În ceea ce privește salariile personalului medical i-am atras atenția că pentru anul 2021, numărul personalului plătit de Ministerul Sănătății a crescut prin suplimentarea acestuia în serviciile județene de ambulanță, în Direcțiile de Sănătate Publică și, crescând numărul de medici și asistenți în unitățile de primiri urgență, la aproximativ 75.000 de persoane”, spune Ioana Mihăilă.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a afirmat, miercuri seară, că 74.000 de salariaţi din sistemul medical – medici şi asistenţi din UPU, personal din DSP-uri, din serviciile de Ambulanţă, rezidenţi – nu au asigurat în acest moment salariul pe care ar trebui să-l primească în 15 decembrie. Ministrul a explicat că în următoarele 10-12 zile ar trebui găsite soluţii juridice, în lipsa unei rectificări bugetare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *