Aeroportul din Brașov
Aeroportul din Brașov

Aeroportul din Brașov va fi deschis în cursul anului 2021, întrucât lucrările pe șantierul aeroportului Ghimbav sunt în plină desfășurare, a constatat vineri ministrul transporturilor, Lucian Bode. Acestuia i s-ar putea adăuga un terminal intermodal, ceea ce va duce la relansarea economică a zonei.

Termenul de finalizare al Aeroportului Ghimbav-Brașov, respectiv anul 2021, a fost comunicat de antreprenorul lucrării, în timpul unei vizite pe șantier efectuată de Lucian Bode, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, prefectul judeţului Braşov, Mihai-Cătălin Văsii şi primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

După aeroportul din Brașov, ministrul Bode a abordat pe lângă situaţia gării din oraș şi tema realizării unui complex multimodal la nivelul municipiului prin integrarea modurilor de transport.

Apoi, ministrul Lucian Bode s-a deplasat astăzi împreună cu reprezentanţii administraţiei publice din Braşov, cărora li s-au alăturat şi primarii din Râşnov şi Cristian , pe şantierul sectorului Predeal – Cristian. Acesta face parte din lotul 2 din Autostrada Comarnic – Braşov.

Acest obiectiv are contract semnat cu Asocierea SC Alpenside SRL – SC Specialist Consulting SRL.

„Mobilizarea antreprenorului este una foarte bună, lucru pe care l-am văzut şi pe alte şantiere unde lucrează români. Este un lucru foarte bun că şantierele sunt deschise pentru că în acest fel putem stimula economia. Infrastructura este un domeniu vital în aceste momente şi de aceea cred că trebuie să ne aplecăm cu precădere asupra tuturor investiţiilor atât de necesare.

Antreprenorii trebuie să ştie că suntem alături de ei şi, pe cât posibil, încercăm să le rezolvăm solicitările. Sunt sigur că toţi ştiţi faptul că am depus toate eforturile ca în aceste momente tot transportul de marfă să nu fie afectat şi aprovizionarea cu materialele necesare şantierelor să nu fie întrerupă” a declarat ministrul Lucian Bode.

„Vremea vă permite să turnaţi asfalt şi vă rog să menţineţi ritmul de lucru. Problemele administrative, dacă mai sunt, vă rog să mi le aduceţi la cunoştinţă pentru a le rezolva cât mai repede. Am încredere că vă respectaţi termenele şi că românii vor putea utiliza acest sector de autostradă, în acest an”, s-a adresat ministrul, constructorului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *