Vaccinuri compensate ar putea fi acordate unei anumite categorii
Vaccinuri compensate ar putea fi acordate unei anumite categorii

Vaccinuri compensate ar putea fi acordate unei anumite categorii a populației printr-un proiect pilot. Unul dintre ele va fi compensat încă din 2023, pentru toată lumea, și anume vaccinul HPV, susține ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a anunţat că bolnavii cronici vor putea primi vaccinuri compensate, potrivit unui proiect la care lucrează ministerul. Mai mult decât atât, ministrul susține că din 2023 vrea ca vaccinul HPV să fie compensat, arată B1TV.

Cred că am făcut un pas mare pentru pacienţii cu boli cronice. Nu se referă la programul de vaccinare pentru copii. Toţi cei care au boli cronice pot să beneficieze de un vaccin compensat.

Acum lucrăm la norme împreună cu Casa de Asigurări, care trebuie să compenseze vaccinurile, încât pacienţii cu boli cronice să beneficieze de vaccinuri compensate şi, în plus, ideea noastră este ca să mărim accesul.

Aţi văzut că există mare interes pentru vaccinul HPV în rândul adolescentelor, să compensăm şi vaccinurile pentru infecţia cu papilomavirus cât mai repede, în cursul anului viitor”, a declarat Alexandru Rafila, luni, la TVR Info.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *