Teroarea e tot ce i-a mai rămas lui Putin, pentru că a făcut trei mari greșeli majore în războiul pe care l-a început împotriva Ucrainei, consideră Andrei Kozyrev, fostul ministru rus de Externe. Kozyrev a mai explicat și de ce crede că Putin nu va recurge la folosirea armelor nucleare.

Într-un interviu pentru CNN, Andrei Kozyrev a declarat că Vladimir Putin a făcut trei greșeli majore: „Prima, credea că Ucraina ar putea fi învinsă în două – trei zile. A doua, credea că SUA și Occidentul nu-i vor ajuta pe ucraineni, iar a treia, că a adus războiul acasă când a anunțat mobilizarea”, transmite B1TV.

El a mai afirmat că Putin a lansat recentele atacuri asupra civililor ucraineni pentru că „teroarea e singurul lucru care i-a mai rămas, ca oricărui terorist mizerabil din lume”.

Fostul ministru a insistat că liderul de la Kremlin „e disperat pentru că a făcut calcule greșite”.

„E disperat așa că revine la intimidare, adică amenință cu folosirea armelor nucleare, ceea ce nu va face, și la acțiuni teroriste în Ucraina și în Rusia”, a continuat Kozyrev.

Fostul oficial a explicat și de ce crede că Vladimir Putin nu va folosi armele nucleare: „E și el o ființă umană, așa că nu vrea să se sinucidă”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *