Angajații în grevă ai STB ar putea avea contractele de muncă suspendate sau chiar desfăcute, susțin surse din cadrul companiei, după ce Tribunalul București a decis joi oprirea acțiunii de protest. Mai mult, sunt pregătiți 250 de șoferi noi pentru a prelua mijloacele de transport în comun și a intra în trafic.
„Angajații să înțeleagă că își periclitează locul de muncă”, a declarat, vineri dimineață, directorul STB, Adrian Criț. În acest context, STB se pregătește să suspende sau chiar să desfacă contractele de muncă ale angajaților care continuă greva, relatează B1TV
Potrivit Economedia, în ultimele luni, 250 de dosare de angajări de șoferi au depuse la STB, candidații fiind atrași de salariile oferite.
Acestea au fost admise și ei doar așteaptă să se elibereze locurile.
„Mai au nevoie doar de 24 de ore de acomodare cu mașinile și pot să iasă în trafic”, au declarat sursele citate.
STB speră ca astfel să și spargă monopolul Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti (STB), condus de Vasile Petrariu, organizaţie cu circa 9.000 de membri. Petrariu, care e și consilier general PSD, a fost acuzat direct de Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, de organizarea acestui protest. Dan chiar a spus despre Petrariu că e un „penal”.
STB are circa 4.000 de șoferi.
Angajații în grevă ai STB ar putea avea contractele de muncă suspendate. Mesajul directorului și al primarului Nicușor Dan
„Sentința judecătorească e executorie. Angajații să înțeleagă că își periclitează locul de muncă. Cineva, cu bună știință, a încălcat contractul colectiv de muncă. Fiecare angajat să apeleze la conștiința proprie. Pe traseu sunt trei vehicule”, a declarat, vineri dimineață, Adrian Criț, directrul STB.
Acesta a punctat că ei sunt deschiși dialogului cu angajații.
Același lucru l-a precizat și Primarul General. Nicușor Dan a punctat, însă, că angajații trebuie să-și aleagă pentru negocieri alți reprezentanți decât acest „lider penal”, făcând referire la Vasile Petrariu.
Joi, Dan a avertizase că hotărârea Tribunalului București e executorie, deci cine nu o respectă comite o infracțiune: „Nu vreau să ajungem la momentul în care să individualizăm persoană cu persoană”.