Arbidol este medicamentul care oferă speranțe românilor cu COVID
Arbidol este medicamentul care oferă speranțe românilor cu COVID

Arbidol este medicamentul care oferă speranțe românilor infectați cu COVID, și cum acesta nu se găsește în farmaciile de la noi, oamenii îl procură de pe piața neagră pentru suma de 100 de euro bucata. Fostul ministru de externe Cristian Diaconescu condamnă fenomenul, explicând că oamenii au ajuns să-și cumpere medicamente antivirale de la piață, alimentând contrabanda din Rusia.

Arbidol este considerat în spațiul public ca eficient în tratarea formelor medii de COVID-19. Pentru că nu este produs în România, mulți fac trafic și îl vând pe piața neagră, fără aprobările necesare. Oficialll, specialiștii nu au suficiente dovezi de eficacitate în protocolul de tratament COVID-19 din România, dar neoficial, mulți medcii l-au obținut de la filantropul Gigi Becali și l-au folosit cu succes în spitale.

Este deja un fenomen pentru că statul nu a intervenit să îi pună capăt, și există posibilitatea să se fi format o întreagă rețea implicată în traficul cu medicamentul antiviral a explicat Cristian Diaconescu, duminică seara, într-o emisiune B1TV.

În absența unui mecanism credibil care să răspundă la așteptarea omului, care într-adevăr se află într-o situație complicată, fiecare pe cont propriu.

Dacă intrăm pe logica asta de cont propriu foarte departe nu o să ajungem nici ca cetățeni, nici ca nație. Legea există, este o lege din 2006, instituții există fie în legătură cu avizarea, fie în legătură cu reprimarea.

În Italia s-a intervenit într-o astfel de situație cu procuratura și cu carabinierii, au blocat până și site-ului, au blocat 42 de site-uri care promovau cumpărarea ivermectinei. Statul a intervenit pentru că este în controlul situației, pentru că italienii au reușit să impună și certificatul verde, și o serie de măsuri restrictive, limitative, astfel încât omul să se știe apărat.

Dacă omul este pe cont propriu, ajungem la astfel de situații. În nordul țării medicamentul se vinde la tarabă în piață, printre castraveți și morcovi. Sunt rețele uriașe din care fac parte de obicei și medici. Dacă statul nu există, nici o soluție nu văd foarte rapid” a declarat Cristian Diaconescu.

Într-o postare pe Facebook intitulată ”Amăgire, numele tău se cheamă Arbidol”, cardiologul Tatu Chițoiu susține că unii români folosesc antivirale, crezând că astfel nu se vor îmbolnăvi de COVID-19, în loc să se vaccineze. Înă ele nu au niciun efect pentru prevenție, iar ca tratament efectele se dovedesc nesemnificative:

Amăgirea existenței unui tratament eficace în COVID-19 în locul vaccinării este întreținută pe diverse canale. Recent un deputat a venit în parlamentul României cu câteva mostre de Arbidol – antiviral originar din Rusia/China -, cumpărat de la Chișinău, folosit în gripă pentru a susține utilizarea lui pe scară largă în Romania.

Arbidol este înghițit în acest moment de o grămadă de români în speranța de a nu face COVID în loc de a se vaccina. Despre eficiența/ineficiența lui și a altor virale am vorbit aici.

Repet: Antiviralele nu se iau ca prevenție. Ele se iau (cu rezultate minore daca nu chiar inexistente) in primele zile de boală cu speranta de a nu face o formă severă. Dar numai sub supraveghere medicală și conștient fiind de faptul că: Antiviralele sunt recunoscute pentru potențialul de a induce malformații congenitale la copiii care sunt procreati in timp ce viitorii lor părinți iau antivirale.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *