Armata

Ministerul Apărării, prin compania Romtehnica achiziționează prin intermediul celor două licitații sisteme de război electronic în comunicații. Armata este dispusă să plătească peste 1 miliard de lei pentru noile sisteme. Este vorba despre sisteme complexe de goniometrie radio, interceptare și bruiaj dar și alte sisteme, pentru ceea ce înseamnă fluxul de informații digitale, care vor proveni, cel mai probabil, dintr-o altă țară NATO. Toată pregătirea pe care Armata o face este pentru bruierea potențiealelor atacuri inamice și pentru asigurarea comunicațiilor între trupe.

În cadrul primului contract, Romtehnica urmează să achiziționeze 2 sisteme de război electronic în comunicații de tip H/V/UHF-LINX. Valoarea celor 2 completuri este de 616,4 milioane de lei, cu TVA, adică 126 milioane de euro. Durata contractului va fi de 72 de luni, locul de executare va fi Buzău și Cincu, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 26 septembrie 2022. Contractul va fi atribuit după criteriul cel mai bun raport calitate-preț, unde prețul are o pondere de 40%, iar 60% reprezintă oferta tehnică.

În cadrul de-al doilea contract, Romtehnica urmează să achiziționeze 3 sisteme de război electronic în comunicații de tip V/UHF-ARGUS. Valoarea celor 3 completuri este de 530 de milioane de lei, cu TVA, adică 108,6 milioane de euro. Durata contractului va fi de 72 de luni, locul de executare va fi Buzău, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 27 septembrie 2022. Contractul va fi acordat tot după criteriul cel mai bun raport calitate-preț, unde prețul are o pondere de 40%, iar 60% reprezintă oferta tehnică.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *