Avioanele NATO execută misiuni de patrulare asupra cerului României, iar numărul acestora a fost suplimentat în urma invaziei ruse din Ucraina. NATO și-a intensificat prezența pe teritoriul României în ultimele săptămâni.

Forțele Aeriene Române și NATO se află în stare de alertă și astfel, au intensificat misiunile de patrulare și supraveghere, în special în zonele din apropierea granițelor țării. Mai mult, în România au fost trimise mai multe avioane de vânătoare care să asiste la serviciul de poliție aeriană.

Zeci de avioane de vânătoare execută misiuni de patrulare, în contextul în care România a închis spațiul aerian pentru aeronavele rusești, relatează B1TV.

Avioanele NATO deasupra României

În prezent, în România sunt dislocate două avioane F-35 trimise de SUA la baza aeriană Borcea/Fetești, patru avioane Eurofighter Typhoon italiene, șase avioane Eurofighter Typhoon germane, opt avioane F-16 americane, 17 avioane F-16 ale României.

De asemenea, se mai adaugă aproximativ 20 de avioane MiG-21 LanceR pe care încă le mai operează România.

Toate aeronavele menționate nu vor fi vizibile pe servicii precum FlightRadar24, întrucât nu vor avea aparatele transponder pornite.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *