Prețul carburanților în România, astăzi, 22 ianuarie 2024. Veşti proaste pentru şoferi. Benzina se scumpeşte uşor la început de săptămână.

În ce privește benzina standard, cea mai ieftină costă luni 6,60 lei litru, faţă de 6,58 lei litrul, cât era vineri, şi se găseşte la mai multe staţii Lukoil şi Socar din Bucureşti.

La restul stațiilor, benzina standard se găsește la prețuri între 6,61 lei şi 6,78 lei.

Pentru benzina premium, prețurile variază de la 7,08 la 7,43, în creştere cu până la 0,05 lei faţă de zilele trecute.

Cea mai ieftină motorină standard costă luni 7,10 lei, acelaşi preţ de vineri, şi se găseşte la o staţie Socar din Bucureşti, str. Vasile Lascăr, nr. 141A.

La restul stațiilor, motorina standard se găsește la prețuri între 7,12 lei și 7,27.

Cea mai ieftină motorină premium costă 7,48 lei, iar cea mai scumpă ajunge la 7,78 lei litrul, preţuri în creştere faţă de săptămâna trecută.

Anul trecut, preţul unui litru de benzină standard trecuse de 8 lei, în timp ce motorina standard depăşea 9 lei pe litru.

De ce cresc sau scad prețurile pentru benzină sau motorină la pompă

Prețurile carburanților în stațiile de alimentare au o evoluție similară cu cea a cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină, dar cu o diferența de câteva zile, a constatat Consiliul Concurenței în urma unui studiu care reanalizează modul în care modificările cotațiilor care se transmit în prețurile la pompă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *