Iulian Bulai anunță că Ministerul Culturii a tăiat 51 milioane de lei din buget. Deputatul USR este de părere că această decizie nu este o soluție bună pentru dezvoltarea țării.

„De ce m-am implicat în politică? De ce zeci de mii de oameni au ieșit la proteste, de ce oameni care n-a fost niciodată membri de partid candidează acum la locale? De ce facem tot ce facem? Evident, fiindcă „vrem o țară ca afară“ – europeană, necoruptă, în care să-ți poți face un rost. Crede cineva că asta se poate fără educație de-a lungul întregii vieți, fără să știm cine suntem și de unde venim, fără să le putem arăta altora cine suntem și de unde venim, fără bucuria frumosului și fără gândire critică? Adică fără cultură? Iar în afară de Guvernul PNL, mai crede cineva că o cultură crește singură, printre bălării și borduri de primari de toate culorilor?„, spune el într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Politicianul susține că acești 51 milioane de lei nu ne vindecă nici de pandemie, dar nici de sărăcie. „Rectificările bugetare sunt ca judecata regelui Solomon. Și-ntotdeauna, în România, cultura rămâne plângând. Anul ăsta, sunt 51 de milioane de lei care se taie de la Ministerul Culturii. Și nu, banii ăștia nu ne vindecau nici de pandemie, nici de sărăcie – dar vor arunca cel mai afectat serviciu public național în și mai multă sărăcie, și mai multă neputință. Și suntem deja prea săraci să ne permitem necultura.”, adaugă acesta.

Iulian Bulai cere Executivului să se ocupe de problema culturii în România. „Care e planul, dle Orban, dle Cîțu, dle Gheorghiu? Aveți vreunul pentru cultura din România? Altul decât „azi promitem, mâine tăiem“?”, încheie deputatul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *