Primăria Capitalei nu va mai fi câștigată de actualul primar, Nicușor Dan. Edilul s-a prăbușit iremediabil în preferințele bucureștenilor iar tabloul alegerilor locale din București, dacă acestea ar avea loc în următoarea perioadă, nu este prea diferit de trecut.

Astfel, preferințele bucureștenilor revin la fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea. 74% dintre votanții PSD consideră că ministrul Gabriela Firea este candidatul cel mai potrivit din partea social-democraților la Primăria Capitalei, la alegerile locale din 2024, potrivit unui sondaj făcut în luna septembrie și publicat de PS News.

Pe locul doi în topul preferințelor social-democraților pentru primăria condusă acum de Nicușor Dan este Daniel Băluță, edilul Sectorului 4 (21%). De cealaltă parte, doar 3% dintre cei intervievați consideră că Marcel Ciolacu, președintele PSD, ar putea fi candidatul partidului la Primăria Bucureștiului.

În ceea ce privește candidatul PNL la Primăria Capitalei, 38% dintre votanții liberalilor îl susțin pe Nicușor Dan pentru un nou mandat, 21% consideră că Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, este candidatul PNL potrivit pentru a administra Capitala, 14% îl indică drept favorit pe fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, în vreme ce doar 6% susțin că ministrul Sebastian Burduja este cel mai potrivit pentru a fi candidatul PNL la Capitală. 15% dintre votanții PNL au susținut că niciunul dintre cei menționați nu este potrivit pentru a candida la Primăria Capitalei din partea PNL.

Rareș Bogdan, Ciprian Ciucu, Drulă sau Clotilde Armand. Cât mai contează

La capitolul încredere, interesant este faptul că Ciprian Ciucu, primarul liberal al Sectorului 6, beneficiază de mai multă încredere din partea votanților USR (26%) decât din partea votanților liberali (18%). În aceeași situație este și Nicușor Dan, primarul Capitalei, care este susținut de 44% dintre votanții USR și de 33% dintre votanții PNL.

Un alt punct interesant este faptul că Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, reușește să obțină și voturile celor de la AUR. Astfel, la capitolul încredere, Daniel Băluță obține 41% din partea votanților social-democrați și 36% din partea votanților AUR. Și votanții USR au încredere în social-democratul Daniel Băluță (18%).

În ceea ce privește încrederea de care mai beneficiază Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, în ciuda scandalurilor în care a fost implicată: 54% din partea votanților USR, 22% din partea votanților PNL și doar 4% din partea votanților social-democrați.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *