Premierul PSD, Marcel Ciolacu, a criticat măsurile anunțate de ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, pentru combaterea consumului de droguri în rândul tinerilor. El a spus că acestea sunt insuficiente și a cerut Poliției să acționeze mai eficient împotriva traficanților de droguri.

Într-o postare pe Facebook, Ciolacu a apreciat că măsurile propuse de Predoiu, „sunt un pas înainte pe un traseu corect”, dar nu rezolvă problema de fond.

Este nevoie, în paralel cu testarea anti-drog în școli sau de confiscarea mașinii celui prins drogat la volan, și de un efort masiv de destructurare a rețelelor de trafic cu droguri”, a scris Ciolacu, potrivit B1TV.

Premierul a subliniat că Poliția Română are o „uriașă datorie” față de societate și a solicitat mobilizarea tuturor efectivelor pentru prinderea dealerilor de droguri.

Vreau să văd toate efectivele disponibile în stradă, pe urmele tuturor acelor nemernici care fac averi provocând adevărate tragedii în familiile românilor! Românii trebuie să vadă repede o schimbare profundă și susținută de atitudine din partea statului și de rezultate concrete. Pentru că asta înseamnă sute și mii de vieți protejate în fiecare zi!”, a declarat Ciolacu.

Măsurile anunțate de Predoiu au fost comentate și de președintele Klaus Iohannis, care a spus că este o variantă să se introducă teste antidrog în școli, având în vedere că există tot mai multe semnale că elevii consumă substanțe interzise.

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat luni seara că va propune modificarea legislaţiei privind drogurile, astfel încât să fie făcut test antidrog la examinarea pentru dobândirea sau restituirea carnetului de conducere anulat pentru consum de substanţe interzise, mașinile în care sunt depistate droguri să fie confiscate. El mai propune suspendarea şi anularea înmatriculării în cazul în care autovehiculul nu deţine RCA, similar actualei soluţii referitoare la ITP. Inspectoratul județean de Poliție Constanța a fost „decapitat”, după tragedia de la 2 Mai, când Vlad Pascu, un tânăr drogat, a ucis doi tineri pe marginea drumului, într-un accident. Verificările au stabilit că fusese oprit de Poliție cu câteva ore înainte, dar nu a fost testat pentru droguri și i s-a permis să se urce la volan, deși fuseseră găsite substanțe interzise în mașina care nu avea RCA.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *