Noul președinte al PNL București, Ciprian Ciucu, îl acuză pe primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, că nu comunică cu primarii de sectoare, dar nici politic, cu grupurile PNL și USR-PLUS, care îi asigură majoritatea în Consiliul General.

Astfel, primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu l-a invitat pe primarul general, marți, la o discuție despre „viziunea” asupra orașului.

„În momentul de față, ca și în timpul PSD, avem un oraș cu șapte primării, care nu se coordonează. Eu cred că Nicușor Dan nu-și controlează primăria. Caracatița lui Firea este încă acolo”, a spus primarul Ciprian Ciucu într-un scurt interviu pentru tabloidul Libertatea. 

Primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu spune că nici după un an de mandat nu a văzut din partea primarului o reorganizare administrativă și analize fără de care „nu ai cum să vii cu o planificare strategică și bugetară”.

Mai mult, Nicușor Dan aproape că nu comunică cu primarii de sectoare pe proiectele strategice ale Capitalei, mai arată Ciucu.

„Discuțiile mele cu primarul general sunt foarte rare, foarte punctuale, pe teme specifice, precise. Lipsește în totalitate din discuția noastră dimensiunea strategică. Simt această lipsă de viziune strategică nu numai eu, ci toți primarii de sectoare. Nu există întâlniri de planificare strategică, cel puțin ale investițiilor”, afirmă primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Nicușor Dan a prezentat în această lună proiectul „trenului metropolitan” București-Ilfov – un inel feroviar care leagă comunele limitrofe de Capitală, pe structura vechilor linii industriale ale CFR. Un tronson al acestui proiect (Gara de Vest – Vasile Milea) traversează strada Liniei din sectorul 6.

Primaul Ciprian Ciucu spune că nu are nimic cu proiectul trenului metropolitan, dar nu-i vede „relevanța” pentru că, în aceeași direcție de mers, oamenii au la dispoziție metroul (bulevardul Iuliu Maniu) sau tramvaiul (bulevardul Timișoara), arterele aflându-se la nici 200 de metri una de cealaltă, mai scrie Libertatea.

„Eu am propria viziune pentru sectorul 6 și propria viziune pentru București”, a spus Ciprian Ciucu, subliniind că întâlnirea va aborda probleme precum termoficarea, prioritizarea investițiilor sau coordonarea serviciilor publice.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *