Claudiu Năsui explică de ce problema pensiilor speciale nu este rezolvată și prezintă cât a cheltuit statul pentru acestea. Deputatul USR se prezintă nemulțumit de situația în care se află România la acest capitol. „Doar în luna aprilie statul a mai cheltuit peste 840 de milioane de lei pentru aceste pensii speciale. O sumă care a crescut până acum în fiecare lună din anul 2020. În total până acum, în anul 2020, statul a cheltuit 3.29 de miliarde de lei cu pensii speciale.”, spune acesta pe pagina sa de Facebook.

Năsui își dorește ca lucrurile să se miște mai repede. „Cu toate că de 6 luni avem un nou guvern și traversăm o pandemie, nici măcar acum nimeni nu pare să miște vreun deget împotriva pensiilor speciale.”, adaugă el.

Noua lege a USR-iștilor

În prezent, USR lucrează la o nouă lege care prevedere impozitarea cu 90% a pensiilor speciale. Claudiu Năsui explică de ce sunt ignorate legile ce vizează „specialii”. „De ce se întâmplă toate astea? Pentru că statul este o ierarhie care funcționează după principiul „cine împarte, parte își face”. De aceea avem mii de bugetari de lux, unii cu salarii chiar mai mari decât ale președintelui SUA. De aceea avem tot mai multe categorii de „speciali”, anii aceștia adăugându-se și primarii la lista de speciali. De aceea avem programe mamut gen PNDL, din care mafii transpartinice întregi fură cât pot lăsând în urmă un dezastru. Și de aceea, în tot acest timp statul ia aproape jumătate din munca unui român și practică cea mai mare povară fiscală pe salariile mici.”, explică Năsui.

USR-istul încurajează guvernul să emită o ordonanță de urgență. „Dacă tot suntem într-o perioadă de criză cu un stat care cheltuie mult peste încasări, guvernul ar trebui să dea OUG pe desființarea pensiilor speciale, sau măcar impozitarea lor cu 90% așa cum a cerut USR în parlament.”, încheie deputatul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *