clotilde armand denuntata la dna ong bucuresti 809518

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand, a acuzat luni dimineață că premierul Marcel Ciolacu a dat ordin să vină Jandarmeria să ridice şi să distrugă sacii cu voturi de la Biroul Electoral al Sectorului 1, prezentând imagini de la sediul din Piața Amzei. Jandarmeria a respins afirmaţiile primarului Sectorului 1, precizând că jandarmii nu gestionează materiale electorale, ci doar asigură paza.

„În loc să accepte să renumere voturile, Marcel Ciolacu a dat ordin să vină Jandarmeria să ridice şi să distrugă sacii cu voturi din Piaţa Amzei de la BES Sectorul 1. Nu mai are răbdare să aştepte contestaţia de la Biroul Electoral Municipal, nu mai aşteaptă nici verdictul magistraţilor privind falsurile din procesele-verbale, să fie lămurită situaţia sutelor de voturi aruncate în plus în urne sau cum au dispărut în neant mii de buletine albe de vot. Vrea să facă imposibilă orice renumărare”, a scris Clotilde Armand luni într-un mesaj pe Facebook, prezentând şi imagini.

„Se șterg cu rapiditate urmele fraudelor electorale de la Sectorul 1. Ce face acest guvern este un atentat la democrație și la valorile statului de drept”, a mai spus primarul Sectorului 1.

În replică, Jandarmeria Bucureşti a respins acuzațiile, precizând că jandarmii nu gestionează materiale electorale şi nu desfăşoară activităţi electorale, ci doar asigură paza. „În legătură cu afirmaţiile apărute în spaţiul public, prin care un candidat la Primăria Sectorului 1 acuză că «Jandarmeria ridică, în scopul distrugerii, sacii cu voturi din Piaţa Amzei, de la Biroul Electoral al Sectorul 1», precizăm că această informaţie este complet falsă”, a transmis luni Jandarmeria Capitalei. „Totodată, unitatea noastră, prin atribuţiile specifice şi în conformitate cu prevederile Legii nr. 33 din 2007 (republicată) privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cu modificările şi completările ulterioare şi ale HG nr. 947 din 2004 privind stabilirea duratei şi condiţiilor de păstrare a materialelor necesare votării, asigură paza transporturilor materialelor electorale, acestea fiind efectuate cu autovehicule care nu aparţin Jandarmeriei Române”, a mai arătat instituţia. Jandarmeria Română este o instituţie apolitică şi nu desfăşoară activităţi electorale, potrivit statutului său, a completat instituția. „Nu în ultimul rând, subliniem faptul că persoanele care manipulează sacii, evidenţiate în filmarea efectuată în zona Biroului Electoral al Sectorului 1, nu sunt angajaţi ai Jandarmeriei Române”, a mai transmis sursa citată

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *