Coadă la morgă în fața Spitalului Universitar din Capitală, unde rudele persoanelor decedate așteaptă să ridice trupurile acestora. Numărul cazurilor de COVID-19 este în scădere, dar se menține încă ridicat numărul deceselor provocate de infecție.

Medicii de la morgile supra-aglomerate ale spitalelor spun că nu au mai văzut în toată cariera atâtea decese într-un timp atât de scurt, relatează Digi24.

Medicii trebuie să vorbească aceeaşi limbă şi să recomande vaccinarea. Este mesajul care vine de la un doctor anatomopatolog de la morga Spitalului Universitar, din nou plină cu pacienți decedați din cauza Covid, nevaccinați. La începutul acestei săptămâni erau peste 30 de persoane decedate, în condiţiile în care capacitatea este de jumătate.

Coadă la morgă în fața Spitalului Universitar din Capitală. În faţa morgii Spitalului Univeristar sunt zeci de persoane care aşteaptă sa ridice rudele decedate, cele mai multe din cauza Covid-19. În luna octombrie, peste 10.600 de pacienți au pierdut lupta cu această boală, iar în luna noiembrie morgile sunt din nou neîncăpătoare.

„A fost un puseu mare în octombrie, s-au mai liniștit și acum din nou suntem într-un număr ascendent”, susține unul dintre medici.

În tot acest timp, oamenii stau ore în șir în fața morgii Spitalului Universitar pentru a-și ridica morții.

– Curtea e plină. De dimineață a fost și mai plină. Mama mea nu era vaccinată, eu sunt vaccinată, băieții la fel, nu știu cum a ajuns covidul la ea. Avea alte patologii care nu permiteau să fie vaccinată.

– De azi dimineata de la ora 7 aşteptăm, pentru bunicul nostru. Nu am cuvinte.

Claudiu Ioniță – asistent autopsier: „Doar prin vaccinare putem trece peste. Extraordinar de multe decese și în continuare mai avem, 2-3 săptămâni. Numărul de locuri în frigidere e limitat, 15-16 , restul afară, în fața frigiderelor, pe tărgi…”

Maria Sajin – medic anatomopatolog: „Nu mi e pare corect ca bolnavilor care au diabet să li se spună de către medici nu vă vaccinaţi, fără să li se spuna de ce, bolnavilor cu cancer să li se spună nu vă vaccinați pentru că nu-și face efect citostaticul. Noi avem în morga pacienți care au decedat din cauza că aveau cancer și au facut Covid și s-au prăpădit. E ruşinos ce facem , dar asta e situaţia.”

În România, mor la fiecare 24 de ore cel puţin 200 de pacienţi infectați cu Covid. Peste 90% sunt nevaccinaţi.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *