Posted inActualitate

Cum ajută social-democrații HoReCa

horeca

Cum ajută social-democrații HoReCa. Marcel Ciolacu anunță cum ar putea partidul pe care îl conduce să vină în sprijinul industriei. Declarațiile vin după ce președintele interimar al PSD a ironizat apariția premierului Orban la o terasă în Centrul Vechi.

„Orban a salvat HORECA cu un tur al teraselor și niște halbe băute cu prietenii! În rest, le-a spus că sunt prea mici, că nu contează în PIB și să-și vadă de treabă și să nu-l mai deranjeze. Și-au bătut joc cu cinism de niște oameni care au luat credite și au făcut datorii pentru că Guvernul le-a promis că vor putea funcționa. Acum, antreprenorii își strigă disperarea și spun că, dacă acest sector nu va fi sprijinit de stat, încă 150.000 de români vor îngroșa rândurile șomerilor!„, declară acesta într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ciolacu explică cum ajută social-democrații industria HoReCa cu un proiect de lege depus la Parlament. Acesta explică ce conține acest proiect de lege. „Eșalonarea plății impozitului pe veniturile din salarii pe 3 luni după încetarea stării excepționale. Cine plătește la timp, are o bonificație de 10%. Cazarea, masa și transportul în scopuri turistice sunt scutite de TVA până la sfârșitul anului 2020, pentru reducerea costurilor suportate de populație. Statul susține contravaloarea tichetelor de vacanță acordate de orice angajator (stat sau privat), în cuantum de 1.450 lei/angajat, în 2020 și 2021. Sistem de vouchere pentru ca agențiile turistice să poată reprograma serviciile pe care au încasat banii, dar nu le-au putut presta. Ajutoare nerambursabile completate cu garanții de către stat la creditele pentru investiții prin ”Programul pentru modernizarea și dezvoltarea stațiunilor balneare”, prevăzut în programul economic al PSD.”, încheie Marcel Ciolacu.

 

 

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version