Daniel Zamfir e convins că Ministrul finanțelor Florin Cîțu „va da socoteală pentru dezmățul pe care îl face”
Daniel Zamfir e convins că Ministrul finanțelor Florin Cîțu „va da socoteală pentru dezmățul pe care îl face”

Daniel Zamfir consideră că ministrul de finanțe Florin Cîțu „va da socoteală” pentru împrumuturile cu dobânzi mari pe care le-ar fi făcut de pe piața internațională de la momentul instalării în funcție. În calitate de președinte al Comisiei economice din Senat, Zamfir l-a chemat marți la audieri pe ministrul finanțelor, iar acesta a anunțat luni că nu se prezintă.

Audierea era prevăzută pentru marți la orele 11, iar Daniel Zamfir a spus că refuzul lui Cîțu este o „aberație”, potrivit Știri pe Surse.

„Este o aberație, orice comisie e îndreptățită să-l cheme la audieri pe orice demnitar. Este de fapt un tertip sa scape sa dea socoteala pentru dezmățul pe care îl face cu împrumuturi necontrolate. Eu vă asigur ca va veni, așa a făcut și Isărescu, 3 luni s-a justificat”, a spus Zamfir.

El a indicat că ii va trimite o noua invitație lui Florin Citu, de aceasta dată la comun cu comisia de buget din Senat.

„De dat socoteala va da, asta vă spun sigur”, a promis Zamfir. El a exemplificat că atunci când ministrul Finanțelor era Eugen Teodorovici (PSD), Florin Cîțu era foarte dornic ca acesta sa fie audiat periodic în Senat.

Recent, într-o postare pe pagina sa de Facebook, Daniel Zamfir susţinea că ministrul finanţelor Florin Cîțu împrumută de pe pieţele externe miliarde de euro, la cea mai mare dobândă de pe piaţă – 2,04%, ”mai mare decât a Bulgariei, Poloniei şi chiar a Greciei”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *