Avioanele NATO survolează cerul României. Cu toate acestea, americanii au luat o decizie radicală din cauza hoților de la noi. În urmă cu jumătate de an militarii au constatat că le-a fost furată motorine.

Avioanele NATO alimentează în aer dronele de supraveghere

În fiecare zi, pe cerul românesc plutesc avioane cisternă care alimentează avioanele de luptă și dronele NATO. Aceste avioane zboare ore întregi deasupra României și asigură necesarul de combustibil pentru aeronavele care asigură securitatea aeriană a țării noastre.

Americanii nu mai au curaj să-și țină motorina la Kogălniceanu

Deși în România există un aeroport militar operat de americani, avioanele cisternă preferă să aducă de la distanțe considerabile combustibilul. Majoritatea aeronavelor NATO care acționează ca stații de alimentare aeriană zboară ore întregi pentru a ajunge în România.

Avioanele NATO decolează de la baza din Mildenhall care se află tocmai în Marea Britanie. Practic, NATO preferă să aducă de la peste 2500 de kilometri combustibilul în loc să-l depoziteze pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu.

avion mildenhall traseu romania
Traseul parcurs de un avion NATO de la Mildenhall până deasupra României unde alimentează dronele și avioanele de luptă ale alianței.

Hoții au furat combustibil de 2 milioane de dolari de la aeroportul Mihail Kogălniceanu

La finele anului trecut americanii au descoperit că de la Baza Militară „Mihail Kogălniceanu” au dispărut cantități impresionante de combustibil. Procurorii DIICOT au făcut șase perchiziții și au descoperit că valoarea totală a prejudiciului este de 2 milioane de dolari.

Forțele americane operează baza de la Mihail Kogălniceanu din 1999, iar anul trecut s-a decis investirea a 400 de milioane de euro în modernizare. Cu toate acestea, de frica hoților de combustibil, avioanele cisternă operează din Marea Britanie în loc să decoleze de la Mihail Kogălniceanu care se află la 200 de kilometri de zonele în care e nevoie de alimentare. În afară de baza din Anglia, NATO mai utilizează baza din Ramstein (Germania) pentru a gestiona avioanele cisternă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *