Demisia fostului ministru al Sănătății Victor Costache a a fost dublată și de demiterea secretarului general al Ministerului Sănătății. Georgeta Bumbac fusese numită în funcție de premierul Viorica Dăncilă și a fost înlăturată pentru ca noul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, să își poată face propria echipă cu care să lupte împotriva coronavirusului.

„Un ministru nou trebuie să facă o propunere de secretar general cu care să facă echipă”, a explicat Ludovic Orban, care a avut o ședință la Ministerul Sănătății, vineri dimineață, cu noul ministru.

Conform deciziei publicate joi în Monitorul Oficial, ”încetează exercitarea, cu caracter temporar, de către doamna Georgeta Bumbac a funcţiei publice vacante din categoria înalţilor funcţionari publici de secretar general al Ministerului Sănătăţii”.

„Doamna Bumbac ocupă postul prin delegare, nu prin concurs. Odată cu numirea noului mininistru, noul ministru trebuie să propună secretarul general. Este practic mâna dreaptă a ministrului și are nevoie de maximă încredere pentru a se bizui pe secretarul general”, a mai spus Ludovic Orban, potrivit PSNews.

Orban vorbit și despre condițiile în care și-a dat demisia Victor Costache.

„Dl ministru Costache și-a dat demisia din motive de natură personală și profesională”.

Cine este Georgeta Bumbac

Georgeta Bumbac, fina baronului PSD de Constanța Felix Stroe și membră, potrivit propriei declarații de avere, în consiliile de administrație a 3 companii de stat (CNAIR, Aeroporturi București și Administrația Canalelor Navigabile), era menținută de Victor Costache ca om-cheie în echipa sa, în funcția de secretar general al Ministerului Sănătății, arăta Hotnews.

Georgeta Bumbac fusese numită în această funcție „cu caracter temporar” de Viorica Dăncilă în septembrie anul trecut. Victor Costache a semnat, pe 16 ianuarie, un Ordin de ministru ce prevede că Georgeta Bumbac va coordona, în mandatul său de ministru, nu mai puțin de 8 direcții și structuri din minister. Într-un interviu acordat ziarului Libertatea în noiembrie anul trecut, Georgeta Bumbac spunea că „potrivit legii, poţi fi în trei consilii de administraţie maxim. Sunt funcţionar public de 23 de ani.” Georgeta Bumbac recunoștea, în același interviu, faptul că baronul PSD de Constanța Felix Stroe „este nașul copilului meu”, dar se întreba și „Ce relevanță are?”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *