AUREL

Procurorii Parchetului General s-au autosesizat în cazul deputatului Aurel Bălășoiu, dat afară din partid de către PSD pentru suspiciunea de sex cu minori. Potrivit unui comunicat al instituției, procurorii cercetează două fapte, act sexual cu un minor și viol. Dacă în primul dosar este vorba despre o autosesizare, în cazul dosarului deschis pentru viol, există și o plângere penală.

„Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a sesizat din oficiu la data de 4.10.2022 cu privire la săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor prev. de art. 220 Cod penal, ca urmare a informațiilor apărute în mass-media referitoare la săvârșirea acestei fapte de către o persoană având calitatea de deputat în Parlamentul României.

Totodată, pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică a fost deschis un al doilea dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunii de viol prev. de art. 218 din Codul penal, ca urmare a depunerii unei plângeri penale împotriva aceleiași persoane. Menționăm că în ambele dosare urmărirea penală se desfășoară in rem. Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare. Precizăm că activitățile desfășurate în dosar nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.” Deputatul, exclus din PSD PSD l-a exclus, sâmbătă, din partid, pe deputatul Aurel Bălășoiu, căruia social-democrații îi cer să își dea demisia și din Parlament. Motivul este, potrivit unor surse din conducerea partidului, o înregistrare video care ar fi ajuns la Marcel Ciolacu, cu o partidă de sex la care ar fi participat și deputatul Bălășoiu. Imaginile ar fi fost livrate conducerii PSD de o sursă anonimă, și ar arăta o partidă de sex în grup. Aurel Bălășoiu este teolog și a fost primar al comunei Rociu din Argeș, înainte de a fi ales deputat pe listele PSD. Într-un interviu pentru Antena 3, deputatul a spus că nu el este cel filmat în videoclipul trimis șefului PSD. „Le-am privit, le-am studiat, pot spune că nu sunt vinovat și drept dovadă că așteptăm să vedem soluția care va fi, ce se va întâmpla, că dacă nu știm nimic, ce e în spate, nu poți să vorbești. Nu (nu îl cunosc pe tânărul din fotografii – n.r.) și oricum nu apare copil minor acolo, cum sunt pozele. Nu sunt eu acolo (în acele fotografii – n.r.), ăsta e punctul meu de vedere”, a declarat duminică Aurel Bălăşoiu, la Antena 3 CNN.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *