Distanțarea socială la plajă se va aplica și în spațiile deschise, începând de la 1 august, în anumite condiții. Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSSU) așteaptă aprobarea Guvernului, miercuri.

Distanțarea socială la plajă. Potrivit Hotărârii nr 37 a CNSSU, la plajă pot să păstreze o distanță mai mică de doi metri doar membrii aceleiași familii, respectiv soți, copii, părinți, bunici, unchi, precum și altfel de rude, potrivit PsNews.

Comitetul a mai instituit obligativitatea purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise, stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică.

Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup, arată sursa citată.

Prin hotărârea 37, se stabilesc și numite excepții de la purtarea măștii, și anume persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută, și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Aceeași hotărâre a CNSUU interzice și funcționarea teraselor după ora 00.

„Interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 00-06.00”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *