Dorința de vaccinare a populației a scăzut în ultima perioadă
Dorința de vaccinare a populației a scăzut în ultima perioadă

Dorința de vaccinare a populației a scăzut în ultima perioadă, consideră ministrul sănătății, Ioana Mihăilă, iar asta reprezintă un motiv real de îngrijorare. Întrucâtva însă, fenomenul este normal, a explicat demnitarul: cei care voiau să fie vaccinați s-au vaccinat deja, iar acum s-a ajuns la acea parte a populației care are nevoie de un oarecare imbold pentru a se imuniza.

„Faptul că dorinţa de vaccinare a scăzut în ultima perioadă reprezintă un motiv real de îngrijorare. Cumva era de anticipat, că există un procent din populație care dorea să se vaccineze şi a ajuns să se vaccineze, există o parte a populaţiei care are nevoie de un imbold şi cred că aici suntem în momentul ăsta, la acea parte a populaţiei care are nevoie de un oarecare imbold, sau să-i fie vaccinul foarte, foarte aproape şi foarte uşor disponibil”, a declarat Ioana Mihăilă, într-o emisiune B1TV.

Ministrul Sănătății a precizat apoi că accesul la vaccin nu mai reprezintă o problemă, decât poate în mediul rural și în mediul rural izolat. Ioana Mihăilă și-a manifestat speranța că tot mai mulți oameni vor fi dispuși să se vaccineze pe măsură ce vor vedea că apropiați de-ai lor s-au imunizat și totul a decurs bine.

Acum începe, de fapt, maratonul, adică acea alergătură de lungă durată, până acum au fost sprinturi de vaccinare. Cred că acum începe bob cu bob vaccinarea”, a spus ministrul sănătății.

Ministrul a spus apoi că a început discuţiile cu Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, „să vedem cum putem muta din resursele umane mai ales, din mediul urban spre rural ca să creştem şi acolo rata de vaccinare”.

Cu referire la medicii și personalul medical care refuză să se imunizeze, Mihăilă a mai afirmat că este „inadmisibil” să refuze să se vaccineze o persoană care are pregătire medicală și care transmite mai departe mesaje către pacienți, context în care a precizat că sunt analizate mai multe scenarii prin care să fie stimulată dorința de vaccinare a personalului medical.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *