Este o zonă de platou din valul trei al pandemiei de coronavirus, consideră medicul Virgil Musta, care arată că situația a început să se îmbunătățească comparativ cu acum două săptămâni. Presiunea nu mai este așa mare și se mai găsește un loc liber în spitalele din Timișoara, spune medicul.

Zonă de platou.Noi cred ca suntem într-o perioadă de platou, pentru ca în urmă cu două săptămâni nu aveam aproape nici un loc liber, cu greu facem fața noilor cazuri care necesitau internare, care erau severe sau medii. La ora actuală este dificil dar presiunea nu mai este asa de mare. Mai găsim locuri libere pentru a interna cazurile noi care apar cu forme severe”, a spus medicul, într-o intervenție la B1TV.

Pe de altă parte, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a precizat că în a doua parte a lunii aprilie se va ajunge la 100.000 de persoane vaccinate pe zi, astfel că imunitatea în masă ar putea fi atinsă în septembrie sau chiar mai devreme.

100.000 persoane zilnic în a doua parte a lunii aprilie, media din ultimele zile este 57.000 persoane vaccinate, cu un raport de aproape unu la unu între cele vaccinate cu o doză și persoanele vaccinate cu a doua doză. Din a doua parte a lunii aprilie să avem 50.000 persoane cu prima doză și 50.000 cu a doua doză”, a precizat președintele CNCAV, luni.

Cele mai recente date arată că de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, mai exact începând din 27 decembrie și până duminică seară, în România au fost administrate în total peste 3,3 milioane de doze, fiind astfel vaccinate mai bine de 2,1 milioane. La bilanțul de duminică ritmul era de circa 48.300 de persoane vaccinate pe un interval de 24 de ore.

La nivelul UE au fost aprobate patru seruri, iar trei dintre ele au fost folosite și în România – este vorba despre Pfizer-BioNTech, care reprezintă o pondere 2,68 milioane din totalul de doze administrate în țara noastră, AstraZeneca (peste 382.200) și Moderna (circa 244.500).

Grupul de Comunicare Strategică anunța, duminică, că de la începutul crizei sanitare, pe teritoriul României, au fost confirmate 974.375 de cazuri de infecție cu SARS-CoV-2. Un număr de 871.950 de pacienți au fost declarați vindecați, în timp ce 24.070 de persoane depistate cu noul coronavirus au decedat, mai arată informațiile prezentate ieri de GCS.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *