Etapa a treia de vaccinare trebuie începută mai devreme cere Florin Cîțu
Etapa a treia de vaccinare trebuie începută mai devreme cere Florin Cîțu

Etapa a treia de vaccinare trebuie începută mai devreme, a afirmat premierul Florin Cîțu, care a cerut asta ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, și președintelui CNCAV, Valeriu Gheorghiță. Etapa a treia de vaccinare este prevăzută să înceapă din 15 martie.

2.6 milioane de doze de vaccin anti-COVID va primi România în luna martie, a spus prim-ministrul, iar estimările arată că numărul persoanelor vaccinate ar ajunge până la 10,4 milioane în luna septembrie, a precizat Florin Cîțu. În aceste condiții, este oportun săseînceapă cât mai devreme vaccinarea populației generale, a cerut premierul.

„Începem a treia etapă de vaccinare. Vom primi 2,6 milioane de doze în luna martie. Am cerut dlui Gheorghiță și ministrului Sănătății să înceapă, dacă se poate, mai devreme această etapă a treia. Am putea avea 10,4 milioane de oameni vaccinați mai devreme de luna septembrie. Depinde doar de noi să mergem să ne vaccinăm”, a declarat premierul Florin Cîțu, potrivit B1TV.

Despre faptul că Timișoara a intrat în carantină din cauza numărului mare de infectări, șeful Guvernului a precizat: „Nu s-au respectat regulile și nici nu au fost sancționați cei care nu le-au respectat”.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat că pntru populația generală, vaccinarea va începe în aprilie.

„Etapa a treia a campaniei de vaccinare, care cuprinde populația generală care nu lucrează în sistemul medical sau în domenii esențiale și nu este în categorii de risc, este estimată să înceapă în luna aprilie”, a spus medicul Valeriu Gheorghiță coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19. Aceasta, în condițiile în care înainte trebuie să se încheie cea de-a doua etapă, care include aproximativ 5,5 milioane de oameni.

Este vorba despre persoanele de peste 65 de ani, cele din categorii de risc din punct de vedere al sănătăți și de cei care lucrează în domenii considerate esențiale – categorie care îi include și pe profesori.

Ulterior, premierul Cîțu a spus că etapa a treia va începe pe 15 martie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *