Facturile la energie nu vor mai crește după data de 1 aprilie, „cu certitudine” promite liderul PSD Marcel Ciolacu. El spune că guvernul va recurge la soluții care să se raporteze atât la cauze cât și la efecte în criza energiei.

Vă spun cu certitudine că preţurile vor rămâne aceleași, în acest moment, care sunt trecute în ordonanţa de urgenţă. Se va lua o soluţie, inclusiv pentru cauze, dar şi pentru efecte, pentru că trebuie limitată inflaţia. Toţi factorii decidenţi, în acest moment, s-au strâns în jurul acestei probleme”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică, într-o emisiune la Antena 3.

Facturile la energie nu vor mai crește, vor rămâne aceleași prețuri, dă asigurări liderul PSD.

Dacă, Doamne fereşte!, nu se dă o ordonanţă sau nu se dă o lege în Parlament, categoric se va prelungi această ordonanţă. Dacă se dă şi este timp să se negocieze şi cu Comisia, să se facă şi toată reglementarea şi tot parcursul prin ANRE, ca să fie totul legal şi transparent, atunci vom avea mai curând, de la 1 aprilie. Nu se va ieşi din această marjă de preţ”, a adăugat liderul PSD.

Mai mult, țara noastră va deveni independentă energetic în următorii trei ani, a spus Ciolacu.

Un guvern eficient e când gândeşte cu 2-3 paşi înainte. Au venit colegii mei în Parlament cu scoaterea a trei hidrocentrale, să le scoatem prin lege, este inadmisibil. Iubesc natura, dar sunt nişte decizii…

De acolo am alimenta, au făcut ai mei socoteala, 300.000 de gospodării. Toate investiţiile sunt blocate.

Nu poţi să te duci, să semnezi, să scoţi 1.600 de mw să-i opreşti, să semnezi la Bruxelles şi tu să nu ai pe termen scurt să dai drumul la alte capacităţi de producţie.

Acest guven şi România este condamnată ca în următorii trei ani de zile să devină independentă energetic şi putem face acest lucru”, a declarat preşedintele PSD.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *