Facturile la energie pot fi contestate urmând anumiți pași
Facturile la energie pot fi contestate urmând anumiți pași

Facturile la energie pot fi contestate urmând anumiți pași. Tot mai mulți români au primit facturi uriașe la curent în ultimele luni, cu calcule făcute de furnizori pe două sau chiar trei luni, iar în unele cazuri valoarea acestora ajunge la mii de lei. Iată ce trebuie făcut în această situație.

Au fost cazuri când oamenii deja au primit facturi de peste 1.000 de lei pentru o garsonieră, de exemplu.

În același timp, furnizorii susțin că am putea avea surprize și în luna septembrie cu facturile, pentru că, la fel, nu au avut suficient timp la dispoziție pentru a actualiza sistemul informatic cu noul plafon care va intra în vigoare din luna septembrie, transmite antena3.ro.

Dacă sunteți în această situație și aveți de plătit o factură foarte mare la utilități, atunci trebuie să urmați câțiva pași pentru a nu plăti aceste facturi.

În primul rând, trebuie să notificați în scris furnizorul și să contestați valoarea facturii.

Apoi, trebuie să notificați furnizorul pentru a vă trimite metrologia contorului și pentru a-l compara cu indexul vechi.

Dacă nu primiți niciun răspuns favorabil în termen de 15 zile, atunci vă puteți adresa către ANRE sau direct la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC).

Ultimul pas ar fi să înaintați o acțiune în instanță pentru a anula factura.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *