Taxa de habitat pentru persoane juridice a fost anulată în sectorul 2 al Capitalei. Decizia a fost explicată de primarul Radu Mihaiu.
„Taxa de habitat pentru persoane juridice a fost o mare nedreptate încă de la început. O anulăm.
Întregul sistem bazat pe taxă nu ținea cont de cine, ce aruncă la gunoi. Eram toți puși la grămadă și factura finală se împărțea după niște criterii arbitrare. Astfel apăreau anomalii, mai ales în cazul persoanelor juridice. Afaceri mici, la început de drum, deși nu prea aveau activitate și nu generau cantități mari de deșeuri, plăteau pentru gunoi cât nu încasau”, a punctat primarul sectorului 2.
„Am ajuns în punctul în care putem repara această eroare. Am promovat un proiect de hotărâre care să anuleze taxa de habitat pentru persoane juridice începând cu 1 iulie și să le permită să treacă pe noul sistem bazat pe principii solide și corecte: “plătești cât arunci” și “poluatorul plătește”. Mediul de afaceri nu va mai fi jupuit pe nedrept în Sectorul 2”, promite Radu Mihaiu.
Primarul sectorului 2 spune că această taxă „a fost o supapă pentru un sistem negândit. Toate sumele care nu ieșeau la calcul au fost puse pe umerii antreprenorilor. Pe termen lung, asta poate fi fatal. Când duci spre faliment micii întreprinzători, întreaga societate e afectată. Mai ales în România unde coloana economiei e formată din IMM-uri”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.