Florin Cîțu insistă în implementarea certificatului verde la locul de muncă
Florin Cîțu insistă în implementarea certificatului verde la locul de muncă

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat miercuri, 12 ianuarie, pentru dcnews.ro, că el l-a propus pe liberalul Nicolae Ciucă premier, „tocmai pentru a elimina această problemă a polilor de putere” din partid.

„Bineînțeles că toți am avut această discuție (n.r. – despre centrele de putere), înainte de a merge pe drumul acesta, era clar că anul trecut s-a văzut ce s-a întâmplat și atunci nu suntem nebuni să o facem din nou, la o lună după. De aceea am ales pe cineva care nu are aspirații politice, este un om care își face treaba bine la guvern”, a spus liderul PNL Florin Cîțu, care este și președintele Senatului.

„Acestea au fost discuțiile atunci, să mergem într-o direcție în care, tocmai ca să nu creăm această problemă cu polii de putere și are susținerea PNL, a fost propus de mine să fie premier”, spune Florin Cîțu.

„Am încercat să găsim o persoană care nu are aspirații politice, dar dorește și a vrut să accepte în acest moment dificil să fie premier și să își asume această responsabilitate”, a subliniat Florin Cîțu.

Desemnat de două ori premier Nicolae Ciucă a fost desemnat de două ori prim-ministru care să formeze un Guvern de preşedintele Klaus Iohannis.

Prima dată, Ciucă a renunțat la mandat, pe 1 noiembrie 2021, după ce a văzut că nu obține voturi pentru învestirea unui Guvern minoritar PNL-UDMR în Parlament.

Pe 17 noiembrie 2021, conducerea PNL s-a reunit din nou, la sediul din Modrogan, pentru a discuta varianta ca liberalii să vină cu alt nume de premier decât președintele partidului, Florin Cîțu.

La finalul discuțiilor, s-a convenit ca tot Nicolae Ciucă să fie propunerea liberalilor. Pe 22 noiembrie 2021, Klaus Iohannis l-a desemnat a doua oară pe Ciucă premier, iar pe 25 noiembrie 2021, Guvernul condus de Nicolae Ciucă, format din PNL și UDMR, cărora li s-a adăugat și PSD pentru o coaliție de guvernare, a fost învestit de Parlament cu 318 voturi pentru și 126 împotrivă.

Florin Cîțu, despre relația cu Iohannis: Ne vorbim, ne sfătuim

În ceea ce privește relația cu președintele Klaus Iohannis, Florin Cîțu o descrie ca fiind „foarte bună”

. „O relație foarte bună, încă. Ne vorbim, ne sfătuim, discutăm, așa cum v-am obișnuit, nu vă spun ce, dar am discutat de câteva ori chiar anul acesta”, a precizat Florin Cîțu.

Întrebat dacă a vorbit în acest început de an cu șeful statului, liderul PNL a răspuns afirmativ: „Da, de câteva ori deja, da, ne uităm amândoi la situația politică, la situația geopolitică”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *