Florin Roman îi cere socoteală ministrului sănătății Vlad Voiculescu
Florin Roman îi cere socoteală ministrului sănătății Vlad Voiculescu

Florin Roman îi cere socoteală ministrului sănătății Vlad Voiculescu, pentru faptul că 30% din românii care s-au vaccinat au făcut-o „în afara platformei de vaccinare”, așa cum spunea ministrul, adică pe pile și relații, consideră deputatul PNL

Este de neacceptat faptul că 30% dintre persoanele care s-au vaccinat anti-COVID nu au făcut-o prin intermediul platformei, ci au sărit peste rând. Florin Roman i-a cerut ministrului Vlad Voiculescu să răspundă care sunt acești ”privilegiaţi”.

„Am aflat cu stupoare, chiar prin vocea ministrului Sănătăţii, că 30% dintre cei care s-au vaccinat sunt persoane care nu s-au înscris pe platformă…ceea ce este de neacceptat! Este inadmisibil ca persoane în vârstă, bolnave sau cu dizabilităţi să fie amânate din cauza pilelor şi relaţiilor. Ceea ce se întâmplă este un factor de descurajare! Aştept cu mare interes ca domnul ministru să răspundă care sunt persoanele vinovate şi privilegiaţii care au sărit peste rând! Discursurile nu rezolvă incapacitățile de funcţionare ale procesului de vaccinare! Aşa nu ne mai facem sănătoşi” a scris Roman pe pagina sa de Facebook.

Florin Roman îi cere socoteală lui Vlad Voiculescu. Ministrul Sănătăţii a declarat că 1.353 de persoane s-au vaccinat deşi nu erau eligibile pentru etapa a doua.

„Trebuie sa transparentizăm procesul Prima dată am descoperit între 15 și 23 ianuarie în registrul de vaccinare sunt 1.353 de persoane vaccinate marcate ca eligibile pentru etapa a treia. Ar putea fi erori de introducere a datelor sau cineva chiar a sărit peste rând. Știm din presă că lucrul ăsta s-a mai întâmplat”.

(…)

„În acest moment avem mai puține doze de vaccin decât avem nevoie. Este esențial ca autoritățile sa nu rămână pasive în fata unor inechități. În practica trebuie să-i protejam pe cei vulnerabili.

Verificăm situația. Echipe mixte de la Ministerul Sănătății și Direcțiile Publice de Sănătate pentru a verifica cum stau lucrurile de fapt.

Este clar că în România este o problemă, nu poate fi un sat fără câini. Ne trebuie sancțiuni, pentru cei în măsură să verifice dacă strategia Guvernului e respectată la nivelul centrului de vaccinare.

Exista medici coordonatori. În acest moment putem sa-i asiguram de cercetări disciplinare.

Cererea e mai mare decât oferta, și prioritizarea e importantă pentru cei la risc.

Am vorbit cu premierul pentru introducerea de sancțiuni, dacă strategia de vaccinare nu este respectată la centre. În acest moment putem să îi asigurăm de avertismente disciplinare, în curând vom putea vor de sancțiuni”, a anunțat miercuri Vlad Voiculescu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *