Florin, un român stabilit în Spania, a dezvăluit câți bani câștigă și cu cât rămâne după ce-și plătește facturile. Merită sau nu viața în diaspora?!
Florin, un român stabilit în Spania, a dezvăluit câți bani câștigă și cu cât rămâne după ce-și plătește facturile. Merită sau nu viața în diaspora?!

Florin, un român stabilit în Spania, a relatat românilor cât câștigă în Spania față de veniturile din România. Concluzia lui este că nu merită să pleci afară decât dacă ești împreună cu familia și îți mai intră un venit în casă.

Florin a atras atenția publicului online după ce și-a făcut cunoscute veniturile și modul în care gestionează cheltuielile.

La fel ca mulți dintre concetățenii săi, Florin a decis să se mute în Spania cu speranța unei vieți mai bune și a unei situații financiare mai stabile decât în România, transmite B1TV.

În ceea ce privește veniturile și cheltuielile lunare ale unui român în Spania, Florin a detaliat cheltuielile sale lunare având un venit lunar de 1.500 de euro, incluzând:

– Salariu – 1.500 de euro (pentru o persoană)

– Cheltuieli cu mâncarea – 600 de euro (pentru 2 adulți + 2 copii)

– Chirie – 500 de euro

– Utilități – 60 de euro

– Combustibil – 80 de euro (Diesel – 1,38 euro / benzină – 1,40 euro/l)

– Asigurare auto – 30 de euro

– Mâncare în oraș – 100 de euro

Florin a subliniat că, atunci când trebuie să faci față acestor cheltuieli doar pentru o singură persoană, acestea sunt considerate foarte mari.

Situația se schimbă însă atunci când cheltuielile sunt împărțite la doi. Florin a adăugat că atunci când doi adulți muncesc, venitul din al doilea salariu poate fi considerat ca intrat complet „în buzunarul tău”.

Pe de altă parte, Florin a subliniat că, deși muncesc pentru a-și acoperi cheltuielile cu mâncarea și facturile, el nu dorește să se întoarcă în România. Majoritatea celor care au comentat sunt de aceeași părere, menționând că în România, la sfârșitul lunii, bilanțul financiar personal este negativ și că merită efortul de a pleca din țară doar cu un venit de minim 3000 de euro.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *