Franța ridică restricțiile și a început cu purtarea măștii de protecție
Franța ridică restricțiile și a început cu purtarea măștii de protecție

Franța ridică restricțiile și a început cu purtarea măștii de protecție. NU va mai fi obligatorie purtarea măștii în aer liber. În afară de asta, guvernul de la Paris a mai adoptat și alte măsuri de relaxare.

Franța ridică restricțiile, inclusiv limitele de capacitate de audiență pentru săli de concerte, meciuri sportive și alte evenimente. Deși munca la domiciliu nu va mai fi obligatorie, este totuși recomandată.

Franța „va putea ridica în februarie majoritatea restricțiilor” datorită noului permis de vaccinare, care a înlocuit certificatul verde, a declarat premierul Jean Castex în ianuarie.

Permisele de vaccinare i-au convins pe oameni

Încă de luna trecută, noile permise erau necesare pentru a merge oriunde, de la baruri și restaurante, până la a primi acces în transportul public pe distanțe lungi.

Anterior, permisul de sănătate putea fi obținut și cu un test Covid-19 negativ, o posibilitate pe care guvernul a eliminat-o în încercarea sa de a convinge mai mulți oameni să se vaccineze anti-Covid.

A doua etapă a ridicării de restricții va privi cluburile de noapte, închise din decembrie, care vor reintra în circuit pe 16 februarie, iar achiziționarea de bilete cu locuri în picioare va fi iarăși permisă la concerte și evenimente sportive.

Totodată, mâncatul și băutul vor fi permise pe stadioane, cinematografe și transportul public.

Executivul rămâne precaut și urmărește cum evoluează noua subvariantă Omicron.

Parisul nu a condiționat relaxarea restricțiilor de evoluția stării de sănătate.

„Am observat o inversare slabă a tendinței în ultimele zile, cu mai puține cazuri declarate în fiecare zi decât cu șapte zile mai devreme”, a declarat marți purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, la postul de radio France Info.

O medie de 322.256 de cazuri au fost înregistrate în ultimele șapte zile, conform ultimelor cifre, față de 366.179 în urmă cu o săptămână.

Attal a numit acest lucru drept „un semnal foarte încurajator”, dar a spus că oficialii „rămân precauți” din cauza unei subvariante „foarte contagioase” a Omicron care pare să fi întârziat vârful infectărilor în alte țări.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *