NTQwMWFkNWJlNmUzZjQ2MjE3NWQ1NjBmYjM5MWYyNDY.thumb

Guvernul cere în instanță retragerea titlului de revoluționar al lui Ion Iliescu. Solicitarea vine de la Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist.

Reprezentanții instituției au constatat că fostul președinte a primit acest certificat pe nedrept, după ce au analizat datele din CV-ul lui Ion Iliescu, scrie Digi 24.

Legea din România spune că nu pot obține certificat de luptător la Revoluție cei care între 1945 sau 1989 au deținut o funcție de conducere în Partidul Comunist Român. Comisia a stabilit că Ion Iliescu a intrat în 1944 în Uniunea Tineretului Comunist iar din 1953 a fost în cadrul Partidului Comunist Român. Din 1953 până în 1979 a avut mai multe funcții în partid, multe dintre ele de conducere.

În aceste condiții Secretariatul pentru recunoașterea meritelor revoluționarilor a cerut ca certificatul să fie anulat. Solicitarea urmează să ajungă în instanță iar judecătorii trebuie să se pronunțe dacă fostului președinte îi vor retrage certificatul de luptător pentru victoria Revoluției din 1989.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *