adrian caciu ajustare fiscala echilbru fiscal capital munca 780396

„Ajustarea fiscală s-a încheiat și, evident, a avut în vedere încă o dată un echilibru între capital și muncă, pentru că nu trebuie să fim economiști să vedem că există acest dezechilibru”, a declarat Adrian Câciu, în exclusivitate la Antena 3.

Adrian Măniuțiu, analist economic, i-a adresat o întrebare ministrului de Finanţe, Adrian Câciu.

„Trăim niște timpuri în care inclusiv strategia fiscală trebuie să se schimbe. Dumneavoastră, domnule ministru, pe ce ați pune accent? Ce ar trebui să impozităm în România? Să impozităm capitalul, să impozităm astfel avuția, sau să impozităm proprietatea sau să impozităm munca?”

Adrian Câciu: „Această discuție eu cred că a avut loc deja și încă o dată revenim să discutăm din nou de fiscalitate. Ajustarea fiscală s-a încheiat și, evident, a avut în vedere încă o dată un echilibru între capital și muncă, pentru că nu trebuie să fim economiști să vedem că există acest dezechilibru. Avem o impozitare a muncii foarte ridicată, una dintre cele mai ridicate din Europa. Din acestă perspectivă nu mai am de ce să am alte opinii decât cele care au fost exprimate în această ordonanță, care a însemnat ajustarea fiscală la acest moment, pentru că nu avem ajustări în cascadă. Avem o ajustare și o perioadă de timp aceasta va fi fața fiscalității din România, să spun așa”, a precizat Adrian Câciu, în exclusivitate la Antena 3.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *