În saloanele de la Matei Balș era frig, și pacienții se încălzeau la reșou
În saloanele de la Matei Balș era frig, și pacienții se încălzeau la reșou

În saloanele de la Matei Balș era frig, și de aceea pacienții se încălzeau cu surse proprii, precum reșouri și aeroterme. Fiica unei paciente internate acolo contrazice oficialii care spuneau că în Institut nu erau probleme cu privire la alimentarea cu căldură. Informația este relevantă în contextul în care date preliminare din anchetă arată că incendiul de la Spitalul Matei Balș, în care au murit cinci persoane, s-ar fi produs din cauza unui reșou.

Fiica unei paciente internate la Matei Balș a contrazis declarațiile autorităților, spunând că i-a dus mamei sale o aerotermă în salon, pentru că era frig, a declarat femeia pentru Digi24.

Fiica pacientei: Mi-a spus că este foarte frig și vrea să fie luată din spital. I-am spus că am anunțat personalul medical să-i duc aerotermă.

Reporter: Și i-ați dus?

Fiica pacientei: Da, i-am dus aerotermă. Eu am cerut voie să-i duc o aerotermă.

Reporter: Nu vi s-a spus de la spital că n-aveți voie să-i duceți?

Fiica pacientei: Nu, mi-au spus că pot să-i duc aerotermă.

Reporter: Când ați sunat la spital să cereți voie dacă puteți să duceți aeroterma, ați cerut și o explicație pentru faptul că în spital este frig?

Fiica pacientei: Nu, după cum știm e frig în multe locuințe din București. Ei au spus că n-au avut probleme. Vă spun eu că au avut probleme, că de asta sunt aici. Să declar că au avut probleme. Dacă ei nu știau, pot să confirm eu că au avut probleme.

Saloanele de la Matei Balș, încălzite de pacienți. Afirmațiile femeii contrazic toate declarațiile făcute de prefectul Traian Berbeceanu, primarul general Nicușor Dan și ministrul Sănătății Vlad Voiculescu.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat vineri, după tragedia de la Institutul „Matei Balș” că nu au existat probleme cu căldura, nici la unitatea sanitară, nici la blocurile din jur.

Pentru că a fost o speculație de presă cu privire la căldura din spitalul Matei Balș, am discutat atât cu termoenergetica, cât și cu call centerul. În ultima săptămână nu au existat problemele de căldură la Matei Balș, nici la blocurile din jur”, a declarat primarul general al Capitalei.

Primarul spune că după verificările făcute anul trecut la spitalele din București nu au fost descoperite probleme de siguranță la incendiu.

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat și el că, din informațiile sale, pavilionul era recent renovat, instalațiile respectau standardele și nu erau probleme de încălzire.

Știu că acel pavilion la care s-a produs incendiul este recent renovat și era renovat după toate standardele cerute. Din informațiile pe care le-am primit la fața locului, în acel pavilion nu erau probleme de încălzire. Din fericire, instalațiile antiincendiu au funcționat. În momentul în care s-a declanșat incendiul, instalația electrică și instalația de aprovizionare cu oxigen au fost deconectate automat și în felul acesta s-a putut evita o tragedie de și mai mari proporții. Am înțeles că în urma renovării pavilionului toate sistemele au fost schimbate și că erau după standardele cerute”, a declarat Traian Berbeceanu.

În ceea ce privește informația preliminară potrivit căreia incendiul ar fi izbucnit din cauza unui reșou aflat în unul din saloane, Vlad Voiculescu a declarat: „Nu am informații că în clădirea respectivă ar fi fost alte surse de încălzire… Repet, nu am informații că în acea clădire ar fi fost nevoie de o sursă suplimentară de încălzire. Știm însă că spitalul a fost afectat de problemele termice din Capitală”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *