Internările bolnavilor de COVID au scăzut ca număr, iar în acest moment la nivelul Bucureștiului sunt locuri libere în spitale, cum nu s-a mai întâmplat din luna aprilie, a spus managerul Spitalului „Victor Babeș” din București, Emilian Imbri.

Avem în Spitalul Babeș 210 locuri libere, locuri în spital nu vorbesc de ATI ajungem cu tot cu Pipera, o locație pentru cazuri foarte ușoare, la 300 de locuri. N-am mai avut această situație din aprilie, anul trecut.

Nu pot explica acest fenomen, care nu a început brutal, că nu de ieri s-a întâmplat. De două-trei săptămâni am simțit o relaxare în cererea de la internare. La fel și cazurile cu simptomatologie mai severă, pe care le aveam din plin, cu necesar de oxigen îngrozitor de mare, și acestea s-au rărit ca număr. Lucrurile se pare că s-au mutat pe zona presiunii pe vaccinare.

Avem două paturi libere la ATI, ceea ce n-a mai fost demult. Acest lucru vine să arate că ceva se întâmplă în bine. E o relaxare. Sper să nu fie semnul de tsunami, acea retragere și să urmeze ceva rău. N-ar avea de ce să se întâmple asta. Dar se explică și prin faptul că persoanele nu se mai duc să se testeze, apelează la testele rapide, își fac singuri, se duc la centrele private, merg să constate dacă sunt sau nu pozitivi.

Poate vor să evite să afle că sunt pozitivi și să piardă rândul la vaccinare.

Nici din alte spitale nu mai există presiunea de a ne transmite cazurile pozitive. Eu zic că e un semn bun”, a vorbit  Emilian Imbri, la Digi 24, despre internările bolnavilor de COVID.

De luni, în București se aplică măsuri de relaxare, după ce rata de infecție a coborât sub valoarea de 3. S-au redeschis restaurantele la interior, în limita a 30% din capacitate, sălile de jocuri de noroc, cinematografele și teatrele.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *