Germania și-a avertizat cetățenii să părăsească rapid Libanul
Germania și-a avertizat cetățenii să părăsească rapid Libanul

Germania și-a avertizat cetățenii să părăsească rapid Libanul, sugerând riscul unei extinderi a războiului dintre Israel și organizația palestiniană Hamas, în urma atacului cu dronă de la Beirut, care a dus la decesul unuia dintre liderii Hamas.

Potrivit B1TV, ministerul german al afacerilor externe a emis un apel, îndemnând toți cetățenii germani prezenți în Liban să se înregistreze pe lista ELEFAND privind pregătirea de crize și să evacueze țara cât mai curând posibil. Acest avertisment vine în urma unei reuniuni a celulei de criză din cadrul guvernului german.

Toți cetățenii germani care se află încă în Liban sunt rugați să se înregistreze pe lista ELEFAND privind pregătirea de crize și să părăsească țara cât mai repede posibil”

Nu pot fi excluse o și mai mare deteriorare a situației și extinderea conflictului, mai ales având în vedere uciderea lui Saleh al-Aruri (numărul 2 din aripa politică a Hamas, n.r.

Acest lucru se aplică mai ales în zona sudică a Libanului, până la și incluzând zonele urbane de sud din Beirut”, este mesajul transmis de Ministerul german al afacerilor externe pe platforma X.

Statul Israel nu a revendicat atacul, însă este acuzat de asasinarea lui al-Aruri de Hamas, Hezbollah și surse din securitatea libaneză.

Hezbollah, organizația din Liban care este susținută de Iran, a promis că se va răzbuna pentru atacul cu dronă din sudul Beirutului, un bastion al grupării șiite.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *