Joe Biden, preşedintele ales al Statelor Unite, susține că în primele 100 de zile ale mandatului său le va cere cetățenilor americanilor să poarte măşti de protecție, pentru a reduce răspândirea coronavirusului.

Declarația lui Joe Biden a fost făcută pentru CNN și președintele ales spune că este sigur că va exista o reducere semnificativă a cazurilor Covid-19 dacă fiecare american va purta mască. Biden a mai precizat că va ordona purtarea măştilor în toate clădirile guvernului SUA.

„În prima zi în care voi fi instalat le voi cere cetăţenilor să poarte mască 100 de zile. Doar 100 de zile cu mască, nu pentru totdeauna. O sută de zile. Şi cred ca vom vedea o reducere semnificativă a cazurilor dacă vom face asta. Acest lucru se va întâmpla datorită vaccinului şi purtatul măştilor,” a declarat Biden.

Experţii constituţionali spun că un preşedinte nu are autoritate legală pentru a ordona americanilor să poarte măşti, dar Biden a explicat că el şi vicepreşedintele său, Kamala Harris, vor oferi înainte de toate un exemplu prin purtarea măştii.

Joe Biden îl vrea în echipă pe Fauci

Biden a mai declarat că i-a cerut imunologului Anthony Fauci, principalul expert american în boli infecţioase, să facă parte din echipa sa de combatere a pandemiei de COVID-19 în calitate de consilier medical principal.

Cel mai bătrân președinte al SUA

Joe Biden va fi cel mai bătrân președinte al Americii iar asta îl pune într-o situație de risc. Poate părea morbid, dar analiștii internaționali au luat în discuție și ipoteza ca acesta să moară din cauze naturale înainte de a-și prelua mandatul, în luna ianuarie 2021. Iată ce se va întâmpla atunci în această situație, potrivit Constituției Statelor Unite.

Joe Biden va împlini 78 de ani pe 20 noiembrie și este cel mai bătrân președinte din istoria SUA. Anterior, titlul era deţinut de Ronald Reagan, care avea 77 de ani când a părăsit funcția în 1989. Donald Trump avea 70 de ani când a a fost ales.

Dacă Joe Biden ar muri înainte de a fi instalat la Casa Albă, eventualul său deces ar transforma-o pe vicepreşedinta Kamala Harris în preşedintele SUA, până la finalul mandatului, în 2024.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *