nasui

Legea USR privind cheltuielile cu casele de marcat a fost votată în Parlament. Claudiu Năsui și Cristina Prună vorbesc despre o nouă reușită a partidului din care fac parte.

„Încă un proiect USR pro-mediul de afaceri trece azi de parlament. După proiectul USR care elimină declarațiile inutile de beneficiar real (aflat la promulgare) și proiectul USR care debirocratizează procesul de înființare de firme noi (întârziat jumătate de an de PNL și aflat tot la promulgare), acum tocmai a trecut de parlament proiectul USR prin care cheltuiala cu casele de marcat nu va mai fi o povară pentru întreprinderi. Concret, conform legii inițiate de USR, întreprinzătorii români nu vor mai suporta costul caselor de marcat pentru că vor putea să-l scadă integral din impozitul datorat.„, spune Năsui într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Cristina Prună este alături de micii antreprenori. „De prea multe ori povara schimbărilor peste noapte, mai ales în ceea ce privește casele de marcat, a fost suportată de micii antreprenori. Cu multe bătăi de cap și costuri obligatorii – așa cum s-a întâmplat în ultimii 4 ani. Micii antreprenori au suportat în mod sistematic haosul și impredictibilitatea impuse de măsurile ambigue ale statului.„, spune aceasta pe pagina sa de Facebook.

Claudiu Năsui spune că situația României este împiedicată de incertitudine fiscală și de birocrație. „Guvernul trebuie să înțeleagă că pentru a crește încasările la buget trebuie scăzută birocrația și costurile cu care se confruntă contribuabilii. Nu să le crească. Incertitudinea fiscală și birocrația sunt în topul motivelor pentru care România stagnează în dezvoltare și este codașă la ușurința cu care poți face afaceri. Dacă vrem cu adevărat o țară dezvoltată ca în vest, trebuie să începem și să implementăm bunele lor practici. Mai ales în simplificarea birocrației și obstacolelor în calea economiei.”, încheie el.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *