Vali Ionescu-Caciureac

Fosta campioană europeană la atletism, Vali Ionescu-Caciureac, director al CS Rapid, a fost înlocuită cu un stelist. Schimbarea a fost făcută de Cătălin Drulă, ministrul demisionar al Transporturilor.

Drulă l-a numit pe Costin Mircea Zamfir, un apropiat de-ai săi, director și președinte al Consiliului de conducere al CS Rapid.

Anunțul a fost făcut de fostul primar al sectorului 1, Dan Tudorache, pa pgina sa de Facebook.

Cadou de plecare pentru Clubul Sportiv Rapid, de la ministrul demisionat Drulă: Vali Ionescu-Caciureac a fost schimbată din funcția de director și președinte al CS Rapid. Celor mai tineri, care poate nu știu cine este Vali Ionescu-Caciuriac, le spun doar că astăzi se împlinesc 39 de ani de când Vali cucerea la Atena titlul de campioană europeană la săritura în lungime! În locul marii noastre sportive, a fost numit, prin ordin de ministru, Costin Mircea Zamfir. (…)

„Până să ajungă consilier al fostului ministru, poziție din care a fost instalat la conducerea Rapidului, despre dl Zamfir se auziseră extrem de puține lucruri: că activase într-un ONG din Măgurele (n.r. locul natal al campioanei europene) și că este suporter stelist”, a scris Tudorache.

Vali Ionescu-Caciureac a activat în cadrul Clubului Sportiv Rapid Bucuresti și a cucerit 13 titluri naționale.

În 1982, atleta a doborât recordul mondial la săritura în lungime, devenind campioană europeană în aer liber, la Atena. Tot atunci, a obținut medalia de bronz la Campionatele Europene în sală, la Milano.

În 1984, la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, românca a cucerit medalia de argint.

După retragerea din activitatea competițională, Vali Ionescu-Caciureac a activat ca antrenoare de atletism la Rapid. În 2000, ea a devenit vice-presedinte al clubului din Giulesti. Ulterior, a fost numită director și președinte al Consiliului de conducere al CS Rapid.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *