Ludovic Orban, preşedintele PNL, face primele declaraţii după ce alianţa USR PLUS a respins varianta în care liderul liberalilor să conducă un nou Executiv. Pe de altă parte, Klaus Iohannis a declarat că l-ar desemna premier încă o dată pe Orban, dacă ar fi propus de o majoritate.

Ludovic Orban: Avem două variante de negociere, Cîțu șef la Senat și subsemnatul premier sau Cîțu premier și eu la şefia Camerei Deputaților

Principalele declaraţii ale lui Ludovic Orban

  • Mandatul iniţial prin care PNL a decis ca Florin Cîţu să fie premier şi pe mine la şefia Camerei Deputaţilor am luat decizia de a flexibiliza decizia. PNL a decis următorul mandat. În primul rând mandatul de a continua negocierile cu USR PLUS, UDMR, minorităţi.
  • PNL având o pondere de aproape 55% consideră legitim să desemneze candidat la funcţia de premier şi candidat la şefia unei camere. Rămâne în picioare varianta cu Cîţu premier şi subsemnatul la şefia Camerei. Acceptăm şi varianta în care premier să fie preşedintele PNL, adică eu, şi preşedinte al Senatului, Florin Cîţu.
  • Am stabilit că trebuie să existe o pondere proporţională cu voturile primite de partidele din coalilţie, în care PNL are o pondere de 55%. Fiecare partide are dreptul deplin pentru a-şi desemna candidaţii pe funcţiile negociate. PNL a demonstat Din păcate înţeleg

Klaus Iohannis, despre negocierile dintre partide: „Dacă este Orban, îl accept, dacă este Cîțu, îl accept”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că va accepta propunerea venită din partea coaliției PNL-USR-PLUS-UDMR, fie că este vorba despre Ludovic Orban, fie că este vorba despre Florin Cîțu.

De asemenea, Klaus Iohannis a mai spus că nu s-a implicat în negocieri, pentru că este datoria partidelor.

„Dacă se formează o coaliție care are majoritate în Parlament și îl propune pe Orban, îl accept, îl desemnez. (…) Dacă îmi vin cu o propunere, o voi accepta. Că este Orban, îl accept. Că este Cîțu, îl accept”, a declarat Klaus Iohannis, miercuri, într-o conferință de presă care a avut loc la Giurgiu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *