Ludovic Orban a fost întrebat, marți, cine este responsabil că țintele anunțate de premierul Florin Cîțu pentru campania de vaccinare au fost ratate. Șeful Camerei Deputaților a răspuns scurt și într-o notă critică: „Cine a stabilit țintele trebuia să le urmărească”.

„Cine a stabilit țintele trebuia să le urmărească. În ceea ce mă privește, eu m-am ferit întotdeauna de ținte, atât timp cât nu au existat evaluări foarte serioase”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban: „Cine le-a stabilit trebuia să le urmărească”

Ludovic Orban a adăugat că liderii coaliției au discutat modalități de a găsi soluții pentru a crește numărul persoanelor vaccinate, inclusiv acordarea unor stimulente, cum ar fi bonuri de masă sau alte instrumente folosite în alte țări.

„Am stabilit de comun acord (Cîțu să participe la ședința coaliției de guvernare – n.red.). Mi-a și spus că nu poate veni la 14:00, ci la 14:30. Nu a venit. PNL este reprezentat în coaliție de președintele partiului și de premier. Eu am participat la toate întâlnirile coaliției. (…) Eu fac tot ce este posibil să nu fie afectat actul de guvernare de competiția internă din PNL”, a spus Ludovic Orban.

Ulterior, Florin Cîțu a comentat marți seara la Digi24 declarația lui Ludovic Orban despre ratarea țintei de vaccinare. Premierul se arată „mâhnit” de afirmațiile șefului Camerei Deputaților și spune că ar fi vrut să vadă o mai mare implicare a acestuia în campania de vaccinare. Cîțu trimite săgeți și către partenerii de guvernare de la USR PLUS, care s-ar fi implicat târziu în această campanie „care salvează vieți”, și îi transmite lui Vlad Voiculescu ca în loc să critice guvernul, mai bine să se implice mai mult pentru a crește numărul celor vaccinați.

„Este mesajul meu pentru toți liderii politici. E foarte ușor să critici. Și PSD-ul critică. Eu cred că ajunge ca PSD-ul să critice acest guvern, nu e nevoie nici de PNL, nici de USR să critice acest guvern. Din contră. PNL și USR ar trebui să vină cu soluții pentru a susține campania de vaccinare. ȘI PSD-ul trebuie să vină cu soluții pentru campania de vaccinare, pentru că, repet, această campanie de vaccinare este a noastră, a românilor, și este despre noi. Nu are nicio legătură cu culoarea politică sau cu guvernul”, a spus Florin Cîțu după declarațiile lui Ludovic Orban.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *