MARCEL CIOLACU
MARCEL CIOLACU

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat joi, după ședința în care liberalii l-au propus pe Nicolae Ciucă premier, că social democrații vor continua negocierile cu PNL, fără a spune dacă acceptă ca Nicolae Ciucă să fie primul care ocupă funcția de prim-ministru în sistemul de rotativă convenit de cele două partide.

„Eu am crezut că îl propun pe domnul Rafila. În acest moment PSD are o propunere de prim-ministru. Noi mergem la negocieri la ora 16 cu Partidul Național Liberal. În acest moment înțeleg că PNL are altă propunere pentru rotație”, a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă a avut o înțelegere cu președintele Klaus Iohannis încă de acum două luni pentru intrarea într-un Guvern condus de Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu a răspuns: „Doamne ferește! Nici măcăr n-am stat de vorbă cu domnul Iohannis. Credeți că dacă aveam o înțelegere cu președintele Klaus Iohannis mai stăteam două luni de zile într-o criză politică?”

Liderii PNL au decis joi, în ședința Biroului Executiv Național, să îl propună pe Nicolae Ciucă pentru funcția de prim-ministru. Ciucă va conduce negocierile cu PSD, care vor fi reluate la ora 16. În ședința BEX, Florin Cîțu a fost cel care l-a propus pe Nicolae Ciucă.

Marcel Ciolacu a spus, joi seara, că PNL se împotrivește introducerii unei taxe pe lux. Totuși, președintele social-democrat speră că se vor găsi soluții pentru creșterea pensiilor și alocațiilor. La rândul său, Nicolae Ciucă, propunerea PNL de premier, a declarat că la negocierile PNL-PSD s-a deciz alocarea a 7% din PIB pentru acoperirea acestor cheltuieli și pentru investiții.

„În continuare, Partidul Național Liberal are părerea că nu trebuie nicio taxă și atunci vom vedea ce soluții găsesc finanțiștii și de la PNL și de la PSD să acoperim (creșterea pensiilor și a alocațiilor – n.red.) fără să intre nicio taxă”, a declarat Marcel Ciolacu.

 Guvernul Ciucă ar putea fi votat săptămâna viitoare, joi, 25 noiembrie, susțin surse politice. Zilele următoarele, președintele Klaus Iohannis va convoca partidele la consultări, la Palatul Cotroceni.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *